"Jin"in dünya prömiyeri Berlin'de yapıldı

Reha Erdem'in yeni filmi Jin'in dünya prömiyeri 63. Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale kapsamında Almanya'da yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Reha Erdem, film öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Berlinale'de bulunmaktan dolayı yeterince heyecanlı olduğunu söyledi.

Filmin, Türkiye'de süren "sıkıntılı süreçle" ilgili olduğunu belirten Erdem, "Tüm insanlar gibi bu savaştan hepimiz bıktık. Umutlu bir döneme rastladı, yıllardır çok karanlıktı. İnşaallah her şey biter, bu filmin bizim için de ayrı bir anlamı olur" dedi.

Türkiye'deki yaşanan barış görüşmelerinden umutlu olduğunu vurgulayan Erdem, "Görüşmelerden umutluyum. Umuttan başka çare de yok. Umutsuzum kelimesi bile bana kötü geliyor" diye konuştu.

Erdem, hiç kimsenin bir savaş filmi yapmak istemediğini anlatarak, "Ancak bizde artık bu kemiğimize dayandı yani. Filmi çekerken çok şey öğrendik. Doğanın içinde çektik filmi. Doğanın içinde film çekmek sadece insanı değil her şeyi incitiyor. Bir kerede daha dehşetle bunu fark ettik" ifadesini kullandı.

Türkiye sinemasının usta isimlerinden Reha Erdem'in bu filmi Berlin Film Festivali'nin Generation bölümüne seçilmişti. Gençlere ve çocuklara yönelik filmlere yer veren bölüme seçilen film, ayrıca Kristal Ayı için değerlendirilecek.

Film, Türkiye'nin doğusunda yaşananlara genç bir kadın ana karakter üzerinden bakıyor.