"Kadınları iş hayatına yönlendirecek politikaları geliştirmeliyiz"

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında iş kadınlarının büyük bir payının olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Yönetim Kurulu'nu ağırladı. Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında iş kadınlarının büyük bir payının olacağını söyledi.

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk'u ziyaret etti. Başkan İpek Yalçın, üyeleriyle birlikte hareket ederek, Bursa iş hayatına katkı sunacak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kadınların iş hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Yalçın, "BUİKAD olarak iş hayatına girmeyi hedefleyen kadınlarımıza yardımcı olmayı amaçlıyoruz. İş kadınları ekonominin en önemli unsurlarından birisidir. Kadınlarımız mutlaka iş hayatında daha fazla söz sahibi olmalı. Türkiye'de iş kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. BUİKAD olarak kadınların iş hayatında daha aktif rol alması için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

"Yeni politikalar geliştirmeliyiz"

Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için kadınların iş hayatına katılma oranının mutlaka artırılması gerektiğini belirten Meclis Başkanı Topuk, "İş dünyasında kadın varlığını güçlendirmeliyiz. Türkiye'de yaklaşık 38 milyon kadın var. Nüfusun yüzde 49'unu oluşturan kadınlarımızı girişimci olmaya teşvik ederek, iş hayatına mutlaka kazandırmamız lazım. İş hayatına kadınların sayısının artması ekonomik büyümeyi de hızlandıracak. Bu aynı zamanda dünya ile rekabet edebilmemizi kolaylaştıracak. Kadınlarımızı iş hayatında daha aktif rol almasını sağlamak için yeni politikalar geliştirmeliyiz" diye konuştu.