"Kaliteli eğitim devletin öncelikleri arasında"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuk ve gençlerin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almalarının devletin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, "Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eğitimin, kalkınmanın ve gelişmenin temeli, Türkiye'nin geleceği olduğunu kaydeden Gül, çocuk ve gençler ne kadar iyi yetiştirilirse, onlara ne kadar çok imkan sunulursa Türkiye'nin yarınlarının da o kadar parlak olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, sürdürülebilir gelişmeyi sağlamış, ekonomik, bilimsel, sosyal ve kültürel bakımdan güçlü, demokrasisi mükemmel, daha müreffeh ve rekabet gücü yüksek bir ülke olarak ilerlemesi için, eğitim alanındaki çalışmaların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesinin elzem olduğuna işaret etti. Gül, şöyle devam etti:

"Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuk ve gençlerimizin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları devletin öncelikleri arasında yer almaktadır. Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz."