"Karacabey'deki çatlaklar tehlikeli değil"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bursa Karacabey konutlarındaki çatlakların, bina statiği ve betonarme yapısına zarar vermediğini bildirdi.
TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "TOKİ'de korkutan çatlak" başlığıyla "Karacabey'de inşa edilen konutların duvarlarında çatlaklar meydana geldiği ve bunun konutlardaki vatandaşları tedirgin ettiği" şeklinde yayınlanan haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi.
"Bursa Karacabey 456 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu, bir ticaret merkezi, ada içi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi inşaatı işi"nin geçici kabulünün 19 Eylül 2011'de yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Konutlarda, TOKİ, müşavir firma, yüklenici firma ve site yönetimi yetkililerince yapılan incelemede, okul ve ticaret merkezi etrafındaki tretuvarların, zemindeki doğal oturmalardan dolayı binadan ayrıldığı gözlenmiştir. Binanın sağlam olduğu, meydana gelen oturmaların binanın statiği ve betonarme yapısına zarar vermediği ve hiçbir şekilde tehlike arz etmediği belirlenmiştir."
 
Bu konularda ilginizi çekebilir