"Kars’ı siyasi hırsızlardan temizleyeceğiz”

Kars mitinginde konuşan BDP eş Genel Başkanı Demirtaş, “Bunlar iktidar anlayışlarını ticaret üzerine kurmuşlar, onun da ahlaklısını değil, ayakkabı kutulusunu" sözleriyle iktidara yüklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARS  - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kars’ta düzenlenen mitinge katıldı. Kars'ta vatandaşlara hitap eden Demirtaş, AK Parti icraatlarına ve iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.  Demirtaş kendisini dinleyen kalabalığa “Bunlar iktidar anlayışlarını ticaret üzerine kurmuşlar, onun da ahlaklısını değil, ayakkabı kutulusunu… 30 Mart akşamı gereksiz bütün ampulleri söndürün” diyerek seslendi.

ANF’ye göre, “30 Mart akşamı gereksiz bütün ampulleri söndürün. Burada Azerisi, Alevisi, Sünnisi Kürdü, Türkü herkesle ele ele vereceğiz. Kars’ı siyasi hırsızlardan temizleyeceğiz” diyen Demirtaş, bunun ilk temizlik operasyonu olduğunu kaydetti. 

AK Parti’ye ve Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunan Demirtaş, “Diyor ya, 'BDP'nin belediye aldığı yerlerde çöpten geçilmiyor' İnsan yalancı olur da biraz inandırmak için ufak ufak atar. Başbakan'a çağrı yapıyorum, gel beraber Kars'ın herhangi bir sokağını gezelim. Eğer paçalarını katlamadan Kars'ın sokaklarında dolaşabilirsen, ben sana teşekkür ederim, çamura batarsan Diyarbakır'dan çekici isteyip seni çıkaracağız. Çünkü bizim belediyelerimiz ne çamur belediyesi ne de zübük belediyesidir, gerçek bir halk belediyesidir. Bunlar iktidar anlayışlarını ticaret üzerine kurmuşlar, onun da ahlaklısını değil, ayakkabı kutulusunu” dedi. 

CHP'yi cemaatin kuyruğuna takılmakla suçladı

CHP’yi eleştirmeyi ihmal etmeyen Demirtaş, “Biri cemaatin kuyruğuna takılmış iktidara gideceğini sanıyor. Hiç mi ders almadınız Tayyip Erdoğan 11 yıl takıldı kuyruklarına şimdi görüyoruz. Bugüne kadar AKP’ye dua ediyordu, şimdi de CHP’ye edecek göreceksiniz. AKP de CHP de hak ediyorlar, çünkü halkın elini tutmak yerine Pensilvanya, ABD’ye cemaate, İngiltere’ye, para babalarına gittiler. Halka güvenmemenin kepazeliğini yaşıyorlar inşallah beter olurlar” dedi. 

"Tekçi anlayışa karşı yerel halk iktidarı"

Yerel seçimlerin sadece belediye seçimleri olmadığına vurgu yapan Demirtaş, Ankara’daki tekçi anlayışa karşı yerel halk iktidarını kurma ve kalıcı barışı gerçekleştirmenin bir seçimi olacağını söyledi. 

“O nedenle tek bir oyumuzun boşa gitmemesi lazım. Siz Kars'ın kalesine kardeşliğin, barışın bayrağını da çekeceksiniz” diyen Demirtaş, HDP’ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin ise şunları belirtti: 

HDP'ye yönelik saldırılara da değindi

“Kaymakamın, emniyetin görevi o tabelayı korumak. Onlar ne yaptılar belediyenin vinciyle, polisin güvenliğinde, kaymakamın gözetiminde tabelayı indirdiler. Erdoğan’a sesleniyorum, eğer Başbakan’san oradakileri görevden alman lazım. Fethiye Kaymakamı, ilçe emniyet müdürü eğer siyasete kararlıysanız hodri meydan” 

Demirtaş AK Parti hükümetini ise, “Bizim partimizin tabelasını indiriyorlarsa bu halk kendini koruyacak. Herkes aklını başına alsın. Bu ülkenin her karış toprağı ortak vatandır. Üç beş it sürüsünün değil. Biz Fethiye’de de olacağız, Trabzon’da da olacağız. Diyarbakır’da da olacağız” şeklinde uyardı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir