"Kaygılı bir ortamdayız"

Tekin, "30 yıllık siyasal yaşamımda çok iktidarlar gördük. İlk kez Türkiye'nin geleceğiyle ilgili herkesin kaygı taşıdığı bir ortamdayız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Muğla'da esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Tekin, Muğla'nın Türkiye coğrafyasının aydınlık yüzü olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Türkiye turunun bir parçasını Muğla'da geçireceğini söyledi. 

Türkiye'nin 30 Mart'ta sandık başına gideceğini hatırlatan Tekin, "30 yıllık siyasal yaşamımda çok iktidarlar gördük, çok sayıda belediye seçimlerine tanık olduk. İlk kez önümüzdeki süreçte bir belediye seçiminin ötesine geçmiş, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili herkesin kaygı taşıdığı bir ortamdayız. Önümüzdeki günlerde sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz, belediye başkanının ötesinde Türkiye'nin geleceğiyle ilgili çok önemli kararlar vereceğiz" diye konuştu. 

Muğla'nın bu konuda kararını verdiğini ama Türkiye coğrafyasında herkese seslenmek istediğini dile getiren Tekin, "Geçmiş dönemlerde çeşitli nedenlerle AKP'ye oy veren yurttaşlarımızın önümüzdeki süreçte bu partiye oy verdiklerinde Türkiye'nin altına birer dinamit koyacaklarını bilmeleri gerekir. Bu cümleleri bilinçli bir şekilde kullanıyorum" ifadesini kullandı. 

"En başarılı belediyeler CHP belediyeleridir" 

Türkiye tarihinde belediyeciliği CHP'nin Türkiye'ye yerleştirdiğini savunan Tekin, şöyle devam etti: 

"Cumhuriyet 2001 yılında kurulmadı. Yani AKP iktidarıyla gelmedi. Sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu Türkiye, CHP belediyeleri ile öğrenmiştir. Kentsel dönüşüm cümlelerini Murat Karayalçın ile öğrenmiştir. Modern ulaşım imkanlarını, metroyu CHP ile öğrenmiştir. Uluslararası değerlendirmelerde en başarılı belediyeler CHP belediyeleridir. Dünyada sadece 8 belediye Birleşmiş Milletler ödülünü almış. Dünyada 8 şehrin belediye başkanı ödül almış, bunun biri CHP belediye başkanıdır ama hepsinin ötesinde CHP'nin en önemli projesi Türkiye projesidir. Eğer Türkiye yoksa hiçbir şey yok demektir." 

Gürsel Tekin, Türkiye'nin en önemli sorununun yolsuzluk olduğunu iddia ederek, "Fezlekelerin gelişleri ve gidişleri tartışma konusu oldu. Aslında hukuk devletinde olması gereken, bırakın ayları günleri, gece yarısı toplanması gerekiyor. Fezlekeler geldi, geri gitti, savcılar, hakimler değişti. Nihayet çarşamba günü fezlekeler parlamentoya gelecek ama halen o yasamanın bir üyesi olarak, ana muhalefet olarak biz fezlekelerin nasıl görüşülüp görüşülmeyeceğini doğrusu bilmiyoruz" diye konuştu. 

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İl Başkanı Mustafa Öztürk ile belediye başkan adayları ve partililer katıldı.