"Kendi birliğimiz ve beraberliğimiz çok önemli"

Başbakan Yardımcısı Babacan, dünyanın zor dönemlerden geçtiğini, Türkiye'nin yanı başında büyük problemler yaşandığını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Kendi birliğimiz ve beraberliğimiz çok önemli. Buna sahip çıktıktan sonra bizimle mücadele edecek hiçbir güç yok" dedi. 

Babacan, Keçiören Gençlik Derneği ve Büyükşehir Çocuk Kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilen, "Çanakkale Anma Etkinlikleri"ne katıldı. Babacan, burada yaptığı konuşmada, 18 Mart tarihinin önemine dikkati çekti. Ülkelerin tarihlerinde çok önemli dönüm noktaları bulunduğunu belirten Babacan, Çanakkale Zaferinin de böyle bir anlam taşıdığını ifade etti. 

Babacan, Çanakkale Zaferinin ülkenin bağımsızlığının sembolü olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale Zaferi bugünkü cumhuriyetin doğuş noktası olan bir zaferdir" diye konuştu. Zafer yolunda büyük zorluklar yaşandığını da anımsatan Babacan, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini aktardı. 

Babacan, dünyanın zor dönemlerden geçtiğini, Türkiye'nin yanı başında büyük problemler yaşandığını belirterek, "Kendi birliğimiz ve beraberliğimiz çok önemli. Buna sahip çıktıktan sonra bizimle mücadele edecek hiçbir güç yok" ifadesini kullandı. Fitne ve fesattan uzaklaşmak gerektiğinin altını çizen Babacan, ayrılıklara sebep olmamak gerektiğini belirtti. 

AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Mustafa Ak ve partililerin de hazır bulunduğu programın ardından, bölgedeki iş yerlerini ve esnafı ziyaret eden Babacan, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Babacan daha sonra, Çankırı Ilgaz köy dernek başkanları, Çankırı Federasyon Yönetimi ve Çankırılı iş adamları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir