"Kimseyi dışlamaya hakkımız yok"

Deniz Baykal, seçimlerin kaybedilip-kazanılabileceğini, CHP'de ise her partiliye ayrı ayrı ihtiyaç olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANAVGAT - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'de her partiliye ayrı ayrı ihtiyaç olduğunu belirterek, "(Bunlarla olmaz) deyip, kesip atmak, defterden silmek kolay. Neyle olur? Nasıl olur? Kimseyi karalamaya, yok saymaya, dışlamaya hakkımız yok" dedi.

Baykal, partisinin Manavgat İlçe Teşkilatının bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle sohbet eden Baykal, referandum sonrasında "Hayır" oyu verenlerin yenildiği gibi bir izlenim yaratıldığını belirterek, partililerden morallerini yüksek tutmalarını istedi.

CHP'ye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu savunan Baykal, kamuoyuna Türkiye'de hakedilmemiş bir karamsarlık ve sıkıntılı havanın yansıtıldığını söyledi. Partililere, "eziklik duygusunda olmamaları" çağrısında bulunan Baykal, siyasetin emekle, alınteriyle, gezmeyle, tanışmayla yapılacağını anlattı.

"CHP'de siyaset yapacağım, etkin olacağım" diyen kişinin CHP'nin acı, tatlı macerasını paylaşması gerektiğini belirten Baykal, "Bir kere seçim kaybedecek. Parti seçim kaybettiğinde o da kaybedecek. 'Kazanacağım' diye mücadele edip, kaybedince sabaha kadar ağlayacak" diye konuştu.

Deniz Baykal, seçimlerin kaybedilip-kazanılabileceğini, CHP'de ise her partiliye ayrı ayrı ihtiyaç olduğunu anlattı. Baykal, "(Bunlarla olmaz) deyip, kesip atmak, defterden silmek kolay. Neyle olur? Nasıl olur? Kimseyi karalamaya, yok saymaya, dışlamaya hakkımız yok" dedi.

CHP'nin "başka siyasete" indirgenemeyeceğini de ifade eden Baykal, başarının CHP'yi inkar etmekle değil, ona sahip çıkmakla kazanılacağını vurguladı.

"Kimse, CHP'den şikayet edip, onu başka bir siyasete ciro etmeye kalkışmasın" uyarısında da bulunan Baykal, CHP'nin özüne ve kimliğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. CHP'nin yenilenerek, ama özünü, kimliğini inkar etmeden daha ileri götürmenin mümkün olduğuna değinen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olacak olan da budur. (Başka şeyler mi oluyor?) diye kaygılanmayın. Tartışmalar olur. CHP yenilenecektir, gerekli değişimleri yaşayacak, atılımları yapacaktır, ama yine CHP olacaktır."

Antalya'daki bayramlaşma törenine katılanların birçoğunu Manavgat'ta da gördüğüne dikkati çeken Baykal, bu kişilerin genel seçimlerde milletvekili adayı olacaklarına da işaret etti. Baykal, "Onların görevi. Ama bu da güzel. Ya buralara gelmeden aday olmayı düşünenler olsaydı..." diye espri yaptı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir