"KOBİ'lerin en temel sorunu "işçisizlik"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOBİ'leri gündemine aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir televizyon kanalında katıldığı programda görev alanına giren KOBİ'leri gündemine alarak işletmelerin temel sorunlarına işaret etti.

KOBİ'lerin ekonominin dinamosu olduğunun altını çizen Işık, markalaşma, kurumsallaşma problemlerine değindi. 

Markalaşan, tasarım yapan teknoloji düzeyini yükselten KOBİ'lerin daha fazla kar ettiğini belirten Bakan Işık, kendisine bağlı KOSGEB'in kurumsallaşmaya büyük önem verdiğini anlattı.

En temel sorun 

Işık, KOBİ'lerin en temel sorununsa "işçisizlik" olduğunu söyledi.

Sanayicinin nitelikli eleman bulmakta zorlandığını aktaran Işık, bu sorunun kaynağı olarak 28 şubat zihniyetini gösterdi.

Işık, "KOBİ'lerimiz nitelikli, aranan insan kaynağı bulmakta zorlanıyor, bakın Türkiye’de bir işsizlik probleminden bahsediyoruz ama bir de işçisizlik problemimiz var. Maalesef 28 Şubatın Türkiye’de en büyük darbesi bu meslek, mesleki eğitiminde oldu. İmam-hatiplerin önünü kapatacağım diye meslek liselerine büyük darbe vurdular ve şu anda nitelikli aranan eleman bulmakta zorlanan pek çok sanayicimiz, pek çok KOBİ’miz var. Şimdi bir taraftan KOBİ'lerin kurumsallaşması bir taraftan rekabet gücünü artırması bir taraftan onların ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesiyle ilgili gayret gösteriyoruz. Bir taraftan da KOBİ'lerin daha çok ihracat yapmasını, ölçek büyütmesini, daha çok kendi tasarımlarını, kendi nitelikli üretimini yapmalarını, kendi kapasitelerini geliştirmelerine yönelik destekler veriyoruz" dedi.