"Krizden çıkmanın yolu acilen yeni bir anayasa"

Türkiye'nin en büyük siyasi krizlerinden birini yaşadığını söyleyen BDP'li vekil Altan Tan, "Doğru düzgün bir anayasayı milletin önüne acilen koy" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Krizden çıkmanın yolu tam demokratik bir Türkiye, acilen yeni bir anayasa" dedi. 

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en büyük siyasi krizlerinden birisini yaşadığını, "devletin çivisi çıktığını" savundu. 

Bu krizden çıkmanın yolunun iç ve dış politikada ciddi bir özeleştiri olduğunu belirten Tan, "Ondan sonra da tam demokratik bir Türkiye, acilen yeni bir anayasa. Daha fazla özgürlük, şeffaflaşma, hesap verme ve arınma. Doğru düzgün bir anayasayı milletin önüne acilen koy" ifadelerini kullandı. 

 Paris'teki cinayetlerle ilgili MİT'in "alakamız yok" açıklamasını yaptığını belirten Tan, ortada ıslak imzalı bir evrak olduğunu, bu evrakın kime ait olduğunu sordu.  Tan, "Bu belge MİT'in değilse kimin? Önce bunu söyle. Senin değilse bu belge ne? Kim nereden çıkardı. Bunu da bulamıyorsan, aklımızla alay etme, dükkanı kapat eve git" diye konuştu. 

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan'da yargılanması tasarısıyla ilgili bir soru üzerine Tan, "Başbakan denize düşerken doğru yerlere tutunsun. Bu düzenlemeler Parlamento'dan geçmez. 28 Şubat mağdurlarının haklarını vermeyeceksin, 28 Şubat, 27 Nisan, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının kurtuluşunu sağlayacaksın, on bir Kürt içeride olacak, Kemalistlerle işbirliği yapacaksın. Kemalistlerle işbirliğinden bir şey çıkmaz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir