"MB, yeni stratejisinde daha az istekli olabilir"

JP Morgan, TCMB'nin politika faizini düşürme ve zorunlu karşılığı artırmayı içeren yeni stratejisine bağlılıkta daha az istekli olacağını öngördüklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Aralık ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendiren JP Morgan, verilerin harcamalarda büyük bir artışa işaret ettiğine dikkat çekti. Önceki aylarda gösterilen çok iyi performansın etkisi ile Aralık ayındaki harcama artışına rağmen 2010 yılı bütçe hedeflerinin rahatlıkla yakalandığını belirten JP Morgan, harcamaların çoğunun yatırımlardan gelmesi nedeniyle doğrudan enflasyonist etkinin sınırlı olacağını öngördü.

Aralık ayında harcamalarda yaşanan artışın, 2011 yılı bütçe hedeflerine ulaşımı kolaylaştırmak için bası harcamaların öne çekilmesinden kaynaklandığından şüphe ettiklerini ifade eden JP Morgan, buna rağmen harcamalardaki artışın hala ciddi olduğunu ve TCMB'nin cari işlemler açığının genişlemesi ile başa çıkma mücadelesinde hükümetten yeterli desteği almadığına işaret ettiğini vurguladı.

JP Morgan, bu ortamda TCMB'nin politika faizini düşürmek ve mevduatlara uygulanan zorunlu karşılık oranını artırmayı içeren yeni stratejisine bağlılıkta daha az istekli olacağını öngördüklerini ifade etti.

JP Morgan bu ortamda TCMB'nin uygulamaya başladığı bu yeni stratejinin sonuçlarını, enflasyon dinamiklerini ve mali performansı görmek için faizleri değiştirmeyebileceğini de vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir