"MHP barajın altında kalabilir"

Bakan Arınç, "MHP, ne olursa olsun hayır oyları içinde hiçbir paya sahip olmayacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "CHP gölgesi altında bir MHP'nin önümüzde yapılacak seçimlerde barajın altında kalma ihtimali var" dedi.

Arınç, Olay Tv'de yayımlanan programda yaptığı konuşmada, referandumla ilgili olarak, sandığı halk oylaması için halkın önüne getirdiklerini söyledi.

Referandumda "evet" oyunun çok daha yükseklerde çıkacağını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Her yerde söylediğim budur. CHP ve MHP'nin aksine bunun seçim kampanyası olmadığını, bunun halk oylaması olduğunu söylüyoruz. Bunun ikisi farklıdır. Bunu ilkokul çocuğu bile biliyor. Yeni bir hükümet kurulması gündeme gelmeyecek, milletvekilleri değişmeyecek. Yüzde hesabına girmem. En son seçimde AK Parti yüzde 47 oy almıştır. Anketlerde halen buna yakın çıkıyor. Dominant unsur AK Parti'dir. Bu bir seçim değil. Çıkacak sonucu seçim sonucu gibi değerlendirmeyeceğiz. 'Hayır' oylarının çıkması karşısında 'AK Parti yıpranıyor, seçime gidelim, seçimden sonra yeni hükümet kurulsun' diyebilirler. CHP'nin yeni genel başkanı, 'bütün hayır oyları benimdir, demek ki, benim genel başkanlığım onaylandı, ben Deniz Baykal'dan daha başarılıyım' diyebilir. 'Bunlar benim haneme yazılabilir' diyebilir. Yüzde 80 evet de çıksa, yüzde 80 hayır da çıksa iktidar, hükümet yoluna devam edecek."

İktidar olarak kozlarını her zaman seçimde paylaştıklarını dile getiren Arınç, "(Evet) ve 'hayır'ların geldiği noktayı, birileri AK Parti lehine ya da aleyhine söyleyebilir. Yüzde 55 evet oyu çıktı. 'Bu AK Parti'nin' denilirse temmuz seçimleri için iyi gösterge olur. Yüzde 50 hayır çıktı. CHP kendi lehine söyleyebilir. Bu sonuçları hiçbir parti kendi lehine ya da aleyhine kullanmamalıdır" dedi.

"MHP, barajın altında kalabilir"

Programda bir gazetecinin "Bu süreçte, MHP'yi nereye koyuyorsunuz?" sorusu üzerine Arınç, şunları söyledi:

"MHP'yi genel başkanımız çok iyi bir yere koydu. CHP'nin arkasında vagon olmakla itham etti. Bu görüntü MHP'ye yakışmıyor. MHP'nin tabanındaki dostlarımıza bu görüntünün sıkıntı verdiğini düşünüyorum. MHP, ne olursa olsun hayır oyları içinde hiçbir paya sahip olmayacak. Bunların yorumlanması CHP'ye mal olacak. CHP gölgesi altında bir MHP'nin önümüzde yapılacak seçimlerde barajın altında kalma ihtimali var. MHP'nin konumu çok büyük ölçüde tartışılacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir