"Milletin özü dildir, bizim dilimiz Türkçedir"

Baykal, Ankara'nın Kalecik ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Kalecik Karası" Festivali'ne katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KALECİK - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Milletin özü dildir. Bizim dilimiz Türkçedir. Bu bizim Anadolu'daki birlik ve beraberliğimizin özüdür, köküdür" dedi.

Baykal, Ankara'nın Kalecik ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Kalecik Karası" Festivali'ne katıldı. Parti otobüsüyle geldiği ilçede yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Baykal, daha sonra stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Baykal, stantların birinde bir vatandaşın kadehte ikram ettiği "Kalecik Karası Şarabı"nı içmedi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Baykal, 77 yıl önce Ulu Önder Atatürk'ün Dil Kurultayı'nı topladığını ve bu günün Dil Bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Anadolu halkının arkasında binlerce yıllık büyük bir tarihin olduğunu ifade eden Baykal, "1277'de Osmanlı'dan önce beylikler döneminde Karamanoğlu Mehmet Bey, divanda, mecliste, dergahta ve bergahta Türkçe konuşulmasını zorunlu kılmıştır. Bu bizim Anadolu'da birlik oluşturma, millet oluşturma çalışmamızın çıkış noktasıdır. Milletin özü dildir. Bizim dilimiz Türkçedir. Bu bizim Anadolu'daki birlik ve beraberliğimizin özüdür, köküdür" dedi.