"Nabucco siyasi destek alan ticari bir proje"

Bakan Yıldız, Türkiye'nin söz konusu projeye siyasi desteğinin tam olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nabucco olarak bilinen Türkiye-Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Avusturya Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin stratejik, siyasi destek alan ticari bir proje olduğunu belirterek, "bizim de siyasi desteğimiz tamdır" dedi.
BOTAŞ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Nabucco üyesi ülkelerin temsilcilerinin yer aldığı "Nabucco Üst Yönetim Toplantısı"nın ardından açıklama yapan Bakan Yıldız, bugün Nabucco ile ilgili bir yönlendirme toplantısı yapıldığını söyledi.
Kendisinin de söz konusu toplantıya Nabuccu projesinin verilen desteği belirterek üzere katıldığını ifade eden Yıldız, toplantıda Nabucco projesinin stratejik, siyasi destek alan ticari bir proje olduğunu vurguladı. Yıldız, Türkiye'nin de söz konusu projeye siyasi desteğinin tam olduğunu söyledi.
Toplantıda Nabucco National şirketini Türkiye'de kurmak istediklerini belirttiklerini kaydeden Yıldız, toplantının diğer önemli gündem maddesinin de kaynak konusu olduğunu ifade etti. Bakan Yıldız, bu tür toplantıların yapılmaya devam edeceğini de vurguladı.
Toplantının ardından konuşan Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Üst Yönetici (CEO) Reinhard Mitschek ise Nabucco projesiyle ilgili geçen sene yapılan hükümetler arası anlaşmanın ardından 2010 yılında da önemli gelişmelerin yaşanacağını söyledi.
Mitschek, bu yıl mühendislik çalışmalarına başlanacağını, kaynak ve finans konularında da çalışmalar yapılacağını 2011'de projenin güney kısmında inşaat çalışmalarına başlanacağını, 2014'te de ilk gazın akmış olacağını bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir