"Nevruz'da herkes hassas davranmalı"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı'nın geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de insanları bütünleştirmesi, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendirmesi temennisinde bulunarak ''Toplumumuz için bir neşe, umut ve coşku kaynağı olan Nevruz Bayramı'nın özünde var olan değerler ışığında kutlanması konusunda, herkesin hassasiyet göstereceğine inanıyorum" dedi..
Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugün sadece Türkiye'de değil, son derece geniş bir coğrafyada Nevruz coşkusunun yaşanmakta olduğunu belirterek, bu vesileyle, bütün vatandaşların baharı müjdeleyen, bolluk ve bereketi çağrıştıran Nevruz Bayramı'nı içten duygularla tebrik ettiğini bildirdi.
Nevruz'un yüzyıllardır karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın sembolü olduğunu ifade eden Gül, ''Bu nedenle Nevruz Bayramı'nın geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, insanları bütünleştirmesini, birlik ve beraberliğimizi, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendirmesini temenni ediyorum'' dedi. Gül, şöyle devam etti:
''Toplumumuz için bir neşe, umut ve coşku kaynağı olan Nevruz Bayramı'nın özünde var olan değerler ışığında kutlanması konusunda, herkesin hassasiyet göstereceğine inanıyorum.
Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz bizleri ayrıştıran değil, aksine bütünleştiren unsurlardır. Farklılıklarımızı ve kültürel çeşitliliğimizi, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimiz olarak görüyoruz.
Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki; sahip olduğumuz bu birikimi en iyi şekilde koruyacağız. Omuz omuza vererek, birbirimizi anlayarak, değerlerimize saygı göstererek güzel yarınların temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atacağız. Daha mutlu ve huzurlu günleri hep birlikte kucaklayacağız. Hedeflerine ulaşmış, her alandaki standartlarının seviyesini yükseltmiş, güçlü, hür ve demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz.''
Bu anlayışla, bütün vatandaşların, Türk dünyasının ve bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı bir kez daha kutladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, ''Nevruz'un her şeyin daha iyi ve daha güzel olması yönünde yeni başlangıçlar ve umutlar yaratması dileğiyle, milletimizin kardeşlik, içten sevgi, birlik ve bütünlük hisleri etrafında asırlardır yekdiğerine kenetlenen her bir aziz ferdine selam ve sevgilerimi iletiyorum'' dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir