"OHAL örgütün amacına hizmet etmek demektir"

Bakan Ergin, terörle mücedeleyle ilgili olarak "Bu milli bir davadır. Bu mücadeleye hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABANT - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Olağanüstü hal ilan etmek demek, örgütün amacına kapalı da olsa hizmet etmek demektir" dedi.

Abant Platformu'nun bu yılki "Vesayet ve Demokrasi" konulu toplantısı Bolu Abant Palace Otel'de başladı.

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Ergin, son günlerde yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu sorunun çözümü için hükümet olarak var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Bakan Ergin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne zaman demokrasiyi güçlendirmeye çalışsak terör faaliyetleri artıyor bu ülkede. Ama şunu bilmelidirler, hain emellerine ulaşamayacaklar. Kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Şiddet sarmalına teslim olmayacağız. Olağanüstü hal ilan etmek demek, terör örgütünün amacına kapalı da olsa hizmet etmek demektir. Bu milli bir davadır. Bu mücadeleye hizmet etmek boynumuzun borcudur."

"Asla geri adım atmayacacağız"

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Ergin, Hükümet olarak bütün kirli tezgahlara rağmen demokrasi mücadelesinden birlik ve kardeşlik ülküsünden asla geri adım atmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz bu uğurda sadece elimizi değil, başımızı, yüreğimizi bütün bedenimizi taşın altına koyduk. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Bununla beraber ısrarla terör yöntemine sarılanlara karşı kararlı bir şekilde mücadelemizden küçük bir sapma olmayacak. Hepimizin bildiği gibi terör eylemlerinin temel amacı güven duygusunu yok ederek topluma korku salmak, huzur ve barış ortamını baltalamak, birlik ve beraberliği bozmaktır. Terör eylemlerinin bir diğer amacı da terör örgütlerinin propagandasını yapmaktır. Terörün bu hain amaçlarının farkında olan herkesin bu amaca hizmet edecek söz ve davranışlardan kaçınması gerekir. Terör sadece Hükümetin veya güvenlik güçlerimizin sorunu değildir, bu ülkede yaşayan herkesin ortak sorunu, milli bir davadır. İktidarıyla, muhalefetiyle basınıyla, sivil toplum örgütü ile bu mücadeleye omuz vermek hepimizin boynunun borcudur."

Bu konularda ilginizi çekebilir