"Önerilen yaptırımların yasal geçerliliği yok"

Ahmedinejad, ülkesine yönelik yaptırımların ABD'nin ve Obama'nın itibarına zarar vereceğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAMPALA - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programına karşı önerilen yeni BM yaptırımlarının "yasal geçerliliğinin olmadığını" söyledi.

Ahmedinejad, ülkesine yönelik yeni yaptırımlar ilan etmesi olasılığı bulunan BM Güvenlik Konseyinin geçici üyesi Uganda'yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yaptırımları kabul etmeyeceğini kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı, ülkesine yönelik yaptırımların ABD'nin ve Başkanı Barack Obama'nın itibarına zarar vereceğini savundu.

Ahmedinejad'ın, İran'ın nükleer programı konusunda görüşmek üzere önceki gün geldiği Güvenlik Konseyinin daimi olmayan 10 üyesinden biri olan Uganda, Tahran'a yönelik BM yaptırımlarının sertleştirilmesiyle ilgili tutumu hakkında henüz net bir açıklama yapmadı.

Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin yanı sıra Almanya'nın da içinde bulunduğu "5 artı 1" grubu, nükleer silah elde etmeye çalışmakla suçlanan İran'a yeni yaptırımlar uygulanması konusundaki müzakere ve pazarlıklarını sürdürüyor. İran ise nükleer programının sadece enerji elde etme amacında olduğunu belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir