"Ortada devlet kalmamış"

Kılıçdaroğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Devlet dediğimiz kurum ayaklar altına alınmış durumda. Devletin en mahrem bilgileri rahatlıkla dışarı sızabiliyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine değindi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Bugün bir ses kaydı ortaya çıktı. Youtube'u yasakladılar, kimse okumasın diye. Bütün dünyanın bildiğini kendi milletinden niye saklıyorsun? Ve bir kez daha anlaşıldı ki ortada devlet falan yok. Her tarafı delik deşik. Bunlar sadece parayı düşünüyorlar. Sadece, 'malı nasıl götürürüzü' düşünüyorlar. Devlet dediğimiz kurum ayaklar altına alınmış durumda. Devletin en mahrem bilgileri rahatlıkla dışarı sızabiliyor. Neden? Devleti düşünmedin, vatandaşı düşünmedin. Tek düşündüğün şey vardı, cebin. Suriye ile savaşa girmek için yol arıyorlar. Kendisine söyledim. Eğer Suriye ile savaşacaksan ilk önce oğlun Bilal'i gönder." 

[PAGE]

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, yerel seçimlerde Adana'da belediye başkanlıklarını kazanacaklarına güvenlerinin tam olduğunu söyledi. 

"Güçlüyüz, haklıyız, birleştiriciyiz, beraber yaşamak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"Ben özellikle Adana'da CHP'ye destek veren DYP, Anavatan Partililere, Demokrat Partililere şükranlarımı sunuyorum, onlara yürekten teşekkür ediyorum. Birleşe birleşe kazanacağız. Bu seçimler sıradan seçimler değil. Ben çalışıyorum ama bakın söyleyeyim, 24 saat eğer gün 25 saat olsa çalışacaktım ama tek başına benim çalışmam yetmez, beraber çalışacağız. Özellikle ben Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçen seçimlerde oy vermiş saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum, ben hükümeti eleştiriyorum ama hükümeti eleştirirken o eleştirileri kendi üzerlerine almasınlar. Siz ayrısınız, bu çalanlar ayrı. Siz ayrısınız ayrı, kul hakkı yiyenler ayrı. Siz ayrısınız, yetim hakkı yiyenler ayrı. O nedenle söylüyorum, ben hükümeti eleştiriyorum ama o eleştirileri siz üzerinize almayın diyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, bu hükümet iktidar olmadan önce size söz verdi, 'bana oy verin, yasakları önleyeceğim' dedi. Yasakları önledi mi? Yeni yasaklar getirdi. 'Bana oy verin, yoksulluğu önleyeceğim' dedi, yoksulluğu önledi mi? Adana'da işsizlik var mı? Hiç bu başçalan işsizlikten söz ediyor mu? 'Çoluk, çocuk iş sahibi olsun' diyor mu? Ama onun çoluk, çocuğu iş sahibi, Ne işi var, para istifleme işi, evde para istifleme işi, kul hakkı yeme işi, bu topluma ihanet etme işi, alın terini sömürme işi. İşsizliği biz önleyeceğiz, bunun için azimliyiz, kararlıyız, mutlaka önleyeceğiz. Herkesin evinde huzur olsun istiyoruz. 'Yolsuzlukları bitireceğim' demişti, yolsuzluğu bitirdi mi? Şimdi Adana'nın vicdana, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum, eğer siz sandığa giderseniz elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oyunuzu kullanın. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler var. Bu ülkede haram para ile umreye gidenler var." 

CHP iktidara geldiğinde bunların hesabının sorulacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ama siz meraklanmayın. CHP iktidarının ayak sesleri artık geliyor, ilk sınavı önce yerel yönetimlerde vereceğiz, sonra genel seçimler olacak. Göreceksiniz, bu ülkeden kaçacak. Ben yerini söyledim, Ömer El Beşir'in yanına kaçacak. O da yolsuzluk yapıyor, o da insanları öldürüyor, katliam yapıyor. Size sözüm, Adana'ya sözüm, Türkiye'ye sözüm, nereye kaçarsa kaçsın, bulup, getireceğim ve hesabını soracağım" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Suriye'deki iç savaşa da dikkat çekerek, "Suriye olayını biliyorsunuz. Kardeşi kardeşe kırdırıyor, eline silah veriyor, 'git kardeşini öldür' diyor. Şimdi yeni ses kayıtları düştü, başçalanın sesini merak ediyorum ne diyecek acaba? Şuradan söylüyorum, Türkiye'yi eğer Suriye'ye sokarsa çok büyük bir yanlışın altına imza atar. Eğer sen Suriye'ye asker göndereceksen paraları istifleyen Bilal oğlanı gönder gitsin oraya. Bilal'i gönderir mi? Bilal'i parayı istiflemeye gönderir. Bilal askerlik yapmadı ki zaten" diye konuştu.