"Ortak bayram olarak kutlayacağız"

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında Nevruz kutlamalarına ilişkin "21 Mart'ta Nevruz kutlaması yapılacak, bunun arefesindeyiz. Bizler bu bayramı omuz omuza kutlayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamasına ilişkin, "Bizler bu bayramı ortak bayram olarak kutlayacağız" dedi.

"100. yılında Çanakkale şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onların emaneti üzerimizdeki en büyük sorumluluktur. İstanbul işgal edildi edilecek derken, bir millet Çanakkale'de destan yazdı.

Sadce bu ülkenin sınırları içerisinden değil, bu topraklara gönül vermiş tüm insanlar hep birlikte Çanakkale'ye yürüdüler. Allah onlardan razı olsun. O milletin fertleri yine omuz omuza yeni bir geleceğe yürüyor. Bu yürüyüş kutsaldır.

12 Mart İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıldönümü. Allah bu millete yeniden İstiklal Marşını yazacak şartlar getirmesin. 

21 Mart'ta Nevruz kutlaması yapılacak, bunun arefesindeyiz. Bu kutlamada 2 taraf olacak. Bir kesim bunu sadece bir hikayeye dayandıracak. Biri Mezopotamya diğer Orta Asya. Ama bizler bu bayramı ortak bayram olarak kutlayacağız, omuz omuza kutlayacağız. Biz Çanakkale Savaşı'nda kahramanlığın ürünü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin fertleriyiz." 

'Sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanından silinmez'

Davutoğlu, Suriye konusunda Batı'dan insanlık vicdanını isyan ettiren aykırı sesler duyduklarını belirterek, "Esed ile oturup elini sıkarsanız, o sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanının hafızasından silinmeyecektir. Ha Hitler'in eli sıkılmış ha Miloseviç'in eli sıkılmış, ha Radovan Karadzic'in eli sıkılmış, ha Saddam'ın eli sıkılmış, ha Esed'in eli sıkılmış" diye konuştu.

Türkiye'nin, kapılarını sığınmacılara açtığını ifade eden Davutoğlu, "Biz, herhangi bir mezhep veya etnisite ayrımı yapmadık. Allah şahittir ki Anadolu sınırlarına gelen kim olmuşsa aldık. Bir tek kişiyi düşüncesi, mezhebi, etnisitesi dolayısıyla dışarıda bırakmadık."

Bu konularda ilginizi çekebilir