"PKK tanık, TSK sanık"

Tutuklu sanık emekli Orgeneral İlker Başbuğ: "Bugün Silivri'de, TSK ile PKK terör örgütü karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün Silivri'de, Türk Ordusu'nun PKK'ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - "Ergenekon" davasının bugün görülen duruşmasında "Deniz" kod adlı gizli tanığın uzun yıllar PKK'nın 2. numaralı ismi Şemdin Sakık'ın çıkmasının ardından Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ "Bugün Silivri'de Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK terör örgütü karşı karşıya bırakılmış,  Türk Ordusu'nun PKK'ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır" dedi.

 
Başbuğ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenilmesiyle ilgili avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamasına "Silivri'deki duruşmada ortaya çıkan acı ve ibretlik tablo" diyerek başlayan Başbuğ, "Bugün Silivri'de TSK ile PKK terör örgütü karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün, Silivri'de Türk Ordusu'nun PKK'ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır" ifadesini kullandı.
 
Tanık sandalyesine PKK oturdu
 
Başbuğ, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bir tarafta, ömürlerini PKK terör örgütüne karşı mücadele ile geçiren, ancak bugün haksız ve mesnetsiz suçlamalarla 'Ergenekon' davasında sanık sandalyelerine oturtulan Türk ordusunun komutanı ve karargahı, diğer tarafta, bir dönem PKK terör örgütünün ikinci adamı durumunda olan, Bingöl'de 1993 yılında 33 erimizin şehit edilmesi için emir veren, ancak bugün tanık sandalyesinde oturtulan bir terörist.
 
Bir tarafta, TSK'ya komutanlık yapmış 26. Genelkurmay Başkanı'nın 'terör örgütü kurmak ve yönetmekten' suçlanması ve yargılanması, diğer tarafta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ve sanıklarla hasım durumunda olan eli kanlı bir teröristin Türkiye Cumhuriyeti Mahkemesi'nde dinlenen bir tanık olması. Takdir yüce Türk Milleti'nindir."
Bu konularda ilginizi çekebilir