"PKK'ya verilen sözler için başörtüsü kullanıyor"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan'a "Bölücü fikirlerle, PKK'nın siyasallaşmasıyla başörtüsü özgürlüğünü aynı kefeye koyma" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK'ya ve BDP'ye verdiği sözleri yerine getirmek için başörtüsünü kullanmak istediğini" öne sürdü.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin, dün yapılan grup toplantısında sarfettiği, "Farklı inanç gruplarının, farklı mezheplerin, farklı etnik grupların sorunlarını her zaman kendimize dert edindik, çözmek için samimi çaba harcadık. 2011 seçimleri ve ardından başlatacağımız yeni Anayasa çalışmaları işte bu özgürlüklerin temel alınacağı bir süreç olacaktır" sözlerini anımsattı. "Sayın Başbakan, 2011 yılında başörtüsü sorunuyla, PKK ve bölücülere verdiği sözleri aynı kefeye koymuştur" dedi.

Vural, şunları söyledi:

"2011 yılında Sayın Başbakan, PKK'ya ve BDP'ye Anayasa konusunda verdiği sözleri yerine getirmek için başörtüsünü kullanmak istemektedir. Sayın Başbakan; uyarıyorum, PKK'nın siyasallaşmasına yönelik atacağınız adımlarda başörtüsünü kullanma. Başörtüsü, milletimizin inanç özgürlüğüyle ilgili bir konudur. Bölücü fikirlerle, PKK'nın siyasallaşmasıyla başörtüsü özgürlüğünü aynı kefeye koyma. Seni uyarıyoruz. Bugün oyun ortaya çıkmıştır ve tehlikeli bir oyundur. PKK ile  vardıkları 6 maddelik mutabakatı yerine getirmek için Başbakan, başörtüsünü millete hazmettirmek için bir araç olarak kullanıyor."

Vural, TBMM'nin, "başörtüsü sorunu"nu çözmek için gücü bulunduğunu söyledi. 

Açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, Genel Kurul'da görüşülen Sayıştay Kanunu teklifiyle ilgili, "TSK'nın harcamalarını denetim dışı bırakan" önerge hazırlandığı iddiaları bulunduğunun anımsatılması üzerine, "Bize öyle bir önerge gelmedi. Muhtemelen AKP sıralarında hazırlanmıştır. İmzalatacak milletvekilleri ayarlıyorlardır" dedi.

MHP'nin verdiği önergelerin, milletin egemenliğine, hakkına, hukukuna sahip çıkılmasına ilişkin önergeler olduğunu belirten Vural, "Ne hazindir ki bu önergeler hazırlandığı gibi milletin hakkını, hukukunu kollayacak bir denetimden Sayıştay kaçındırılmıştır. Ancak Meclise bir takım mahfillerde hazırlanan önergeler geliyor. Milleten kaçırılmak istenen çok şey bakalım -turpun büyüğü heybededir- belki onu da göreceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir