"Referansımız bilimsel gelişmeler"

Sürdürülebilir Sağlık Projesi" konulu toplantıya katılan Müezzinoğlu, "Sağlık gibi hayati bir konunda yaptığımız çalışmaların referansı elbette bilimsel gelişmelerdir" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık gibi hayati bir konuda yaptığımız çalışmaların referansı elbette bilimsel gelişmelerdir. Bilimsel ve teknolojik yeniliklerden kendimizi soyutlamamız mümkün değildir. İnsanımızın sağlığı adına bunun gereğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bakanlıktan, Müezzinoğlu'nun "Sürdürülebilir Sağlık Projesi" konulu toplantıya katıldığını bildiren yazılı bir açıklama geldi.

Açıklamada, Bakan Müezzinoğlu'nun toplantıda aktardığı görüşlerine yer verildi. Açıklamaya göre Müezzinoğlu, günün teknolojik imkanları ve bilimsel çalışmalardan yararlandıklarını belirterek, "Sağlıklı gelecek adına asıl önemli olan 'sağlıklı yaşam felsefesinin' gereğini yerine getirerek, sağlıklı yaşamı, kültür haline getirmeliyiz" ifadesine yer verdi. 

İdeal bir sağlık sisteminin; kaliteli, erişilebilir ve sürdürülebilir olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, son 10 yılda Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında bunu önemli ölçüde başardıklarını ifade etti. Sağlık konusunun insanların varoluşundan beri gündemde olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Sağlık varsa umut var, geleceğe güvenle bakma var ama sağlığı kaybettiğinizde ne kadar çok imkanınız olursa olsun pek bir anlamı kalmıyor. Dolayısıyla 'sürdürülebilir' kavramının içini çok iyi bir şekilde doldurmamız ve takip etmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

"Sağlıklı yaşam kültürün bir parçası olmalı"

Bilimsel ve teknolojik yeniliklerin baş döndürücü hızla devam ettiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, bu gelişmeler doğrultusunda sağlık hizmetini kaliteli, yerinde ve zamanında sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile on yılda köklü değişimlere imza attıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"Sağlık gibi hayati bir konuda yaptığımız çalışmaların referansı elbette bilimsel gelişmelerdir. Bilimsel ve teknolojik yeniliklerden kendimizi soyutlamamız mümkün değildir. İnsanımızın sağlığı adına bunun gereğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.  Kronik hastalıklarla mücadele için öncelikle koruyucu sağlık hizmetlerinin gereklerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Bunu yaparken toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşam alanlarını açılmasını sağlamayız. Sigara, alkol, hareketsizlik, obezite gibi kronik hastalıklara zemin hazırlayan faktörlerle mücadele etmeliyiz. Bu yönde toplumsal bir algı oluşturarak, sağlıklı yaşamı bireyin kültürünün bir parçası haline getirmeliyiz"

Bu konularda ilginizi çekebilir