"Sağduyulu olmanın günü"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplumsal barışı tehdit edecek her türlü provokatif ve ajitasyon diline karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte yaşanılan acı tecrübelerin unutulmaması gerektiğini ve hiçbir düşünce, ideoloji ya da siyasetin bir candan daha değerli olmadığını bildirdi. 

Bu topraklarda kardeşçe yaşamaktan başka çare, başka bir Türkiye ve başka bir vatan bulunmadığının altını çizen Kurtulmuş, "Nasıl bir yıla yakın bir süredir Doğu ve Güneydoğu'da barış için önemli ve demokratik bir adım attık ise bugün de toplumun farklılıklarını kaşıyarak kamplara bölmeye çalışan çevrelere karşı dikkatli olmalıyız. Milletimiz toplumsal barışımızı tehdit edecek her türlü provokatif ve ajitasyon diline karşı dikkatli olmalı. Biz herkesin farklılıklarını koruyarak bu ülkede yaşama hakkının yanındayız ve Berkin'in acısı da, şehit olan polis kardeşimiz Ahmet'in acısı da dün gece kaybettiğimiz Burak kardeşimizin acısı da hepimizin acısıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Kurtulmuş, açıklamasında şunlara yer verdi: 

"Gün sağduyulu olmanın günüdür. Hepimiz bu ülkede kardeşçe yaşamanın en önemli meselemiz olduğunu unutmayalım. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen Mısır ve Suriye'de yaşanan acıları bu ülkede uygulamak isteyenlere karşı sağduyu içinde olmalıyız. Türkiye asla ne Ukrayna ne Mısır ne de Suriye olmayacaktır. Biz, milletimizin ma'şeri vicdanına güveniyoruz."