"Salı günü yemin edeceğiz"

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla tahliye edilen BDP Mardin Milletvekili Yıldırım,"Serbest kalan arkadaşlarımızın da katılımıyla salı günü yeminimizi edeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARDİN - Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla dün tahliye edilen BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Serbest kalan arkadaşlarımızın da katılımıyla salı günü yeminimizi edeceğiz" dedi.

BDP İl Teşkilatında partililerin "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunduğu milletvekili Yıldırım, kadınlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Aynı davadan yargılanan ve geçen yıl tahliye edilen cezaevi arkadaşlarıyla da görüşen Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonra daha fazla sorumluluk hissederek çalışacağını söyledi.

Farklı duygular içinde olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bazı duygular gerçekten ancak yaşanır, hissedilir. O hissiyatın ifadesi olamaz diye düşünüyorum. Mesela annelerin beni kucaklayıp öpmesi ve bana, 'seni tekrar aramızda görmek ne kadar güzel' demelerini dünyanın bütün maddiyatına değişemem. Şu an gerçekten iki yönlü bir duygu yaşıyorum. Bir taraftan yüreğimin yarısı cezaevinde, bir taraftan da yine bu halkın arasında olmak, bu demokrasi, eşitlik, özgürlük mücadelesini vermek de başlı başına bir gururdur."

Yıldırım, vekilliğinin uzun bir süresini cezaevinde geçirdiğini, bunun telafisi için de daha fazla çalışacağını bildirerek, "Pazartesi Ankara'ya gidiyoruz, toplantımız var. Salı günü de gurup toplantımız var. Serbest kalan arkdaşlarımızın da katılımıya salı günü yeminimizi edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir