"Sandığı gasp etmek isteyenler var"

Başbakan Erdoğan, "67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı kaçırmak, gasp etmek isteyenler var. İşte bunların karşısında hanım kardeşlerimin duracağına inancım var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması" programında konuşma yaptı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı kaçırmak, gasp etmek isteyenler var. 67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı ortadan kaldırmak isteyenler var. Dün olduğu gibi sandıktan umudunu kesip, sandık dışı yollara tevessül edenler var. İşte bunların karşısında hanım kardeşlerimin duracağına inancım var.

Unutmayın, merhum Menderes'e ne yaptılarsa bugün de bize aynısını yapmak istiyorlar. Açık söylüyorum, beyhude çaba içindeler. Hiç bir şey elde edemeyecekler. Bugün bu millet Menderes'i kalbine gümdü, Menderes'i başının tacı yaptı, bu milet bir kez daha sandığı vermez, iradesini çaldırmaz. Bir kez daha asla Başbakanı'nı, bakanlarını, belediye başkanlarını sahipsiz bırakmaz. O gün zorbalıkla silahla hapisle sıkıyönetimle milleti sindirdiler. Ama bugün bu millet, demokrasiden, milli iradeden, büyük Türkiye hedeflerinden asla taviz vermez. İhaneti asla ve asla cevapsız bırakmaz.

Bu ülkeyi, artık manşetler yönetmiyor. Bu ülkeyi artık holding patronları yönetmiyor. Bu ülkeyi, Pensilvanya'da çiftliğinde oturup buraları karıştıran fitneciler de yönetmiyor.

Buradan tek adam, diktatör diyenlere sesleniyorum. Seçime 22 gün var. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü.

Ülkemin ulusal güvenliğine bir saldırı varsa onunla mücadele ederim. Ülkemin istiklaline yönelik saldırı varsa onunla sonuna kadar mücadele ederim. Ülkemin birliğine, bütünlüğüne, istikrarına, huzuruna karşı saldırı varsa ben ona göğsümü siper ederim.

Hiç kimsenin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmasına müsaade etmeyiz. Ne kasetler, ne montajlar, ne iftiralar hiç birisi bu ülkenin birliğini, dirliğini bozamaz, buna asla göz yummayız.

Son 2 yıl içinde Türkiye'de 509 bin 516 kişinin telefonları dinlenmiş. Bunların ne kadarının hukuki, ne kadarının keyfi dinlendiği bilinmiyor. İşte bu paraleller, bu hainler kayıtları sildikleri için izleri yok. İzleri yok ettikleri için de skandalın boyutları şimdilik tam bilinmiyor.

Artık bu kayıtları dinleyenlerin dönemi 30 Mart akşamı farklı bir şekilde inşallah sona erecek. 77 milyona sesleniyorum. Bu dinlemelere karşı öyle bir tavır koyun ki, kaset siyaseti yapan siyasetçiler 30 Mart'ta rezil olsunlar. Gelişmiş demokrasilerde bunlara müsaade edilmez."

Bu konularda ilginizi çekebilir