"Savaşa karşı insani red hakkınızı kullanın"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Emine Ülke Tarhan, annelere "O tertemiz alınlı oğullarınıza daha sıkı sarılın. Oğullarımızı birilerinin kirli rant ve paylaşım savaşında, 23 centlik maliyet hesabı ve ucuz savaş gücü olup toprağa düşsünler diye yetiştirmediğimizi anlasınlar" diye seslenirken, "Bırakın, kim savaş çığlıkları atıyor, kim savaştan nemalanıyorsa onlar savaşsın. Anadolu'nun kadınları, savaşa karşı, insani red hakkınızı kullanın" dedi. 

CHP'li Tarhan, yaptığı açıklamada, "girdikleri her yeri yangın yerine çevirenlerin, Irak'a getirdikleri ‘demokrasi'den Suriye'ye getirmek için de işe koyulduklarını" belirterek, "Daha fazla Müslüman öldürmek için ‘Müslümanlar katlediliyor' diye ağlayanlardan destek istemişler. Okeye dördüncü arıyorlar sanki, belli ki bulmuşlar. Böylece hükümet, ‘gaza gelip Suriye'ye girecek değiliz'den, ‘Suriye'ye operasyon olursa biz de yer alırız', yani ‘madem siz döveceksiniz, arada biz de birkaç yumruk atarız' noktasına gelmiş" ifadelerini kullandı. 
"Irak'ta bir türlü kimyasal silah bulamayan ama hazır gelmişken boş gitmeyip, geride 4 milyon ölü, yüz binlerce tecavüze uğramış kadın, yağmalanmış bir medeniyet bırakanların sağ salim evlerine dönmesi için dua edenlerden başka ne beklenebilirdi ki?" diye soran Tarhan, "Yüzlerce korumayla gezenler, kendi oğulları para sayarken yoksul annelerin yoksul oğullarına göz dikmiş, harbe göndermeye hazırlanıyorlar. Seleflerinden miras ‘bir koyup üç alma' savaşbazlığı ile Şam'a lüks AVM'ler inşa etme iştahına kapılmışlar anladık. 
Uzaklardan gelenler yakacak, yıkacak gidecekler peki ya bizim çocuklarımız? Dualarınızla sağ salim evine dönenler gibi buralardan çekip gitmeyecek ki bu halk. Öldürülen ve ölen insanların aileleri sınır sınıra yaşamaya devam edecek. Peki, Adana'da, ele geçirilen netameli kimyasal gaz Hatay'da, Mersin'de, Şanlıurfa'da, Gaziantep'te patlarsa ne olacak? Burnunuzun dibindeki savaşa taraf olduğunuzda bunun sizi de yıkıma, kuşaklar boyu sürecek bir düşmanlık iklimine sürükleyeceğini nasıl öngörmezsiniz? Ya da bile bile lades mi dersiniz?" dedi. 

Çocuklarımızın etini satmaya, komşu bombalamaya bu kadar mı meraklısınız? 
Tarhan açıklamasında şunları kaydetti: 
"Behey, vicdansız muktedirler, savaş filosunun en önünde gemicikleriniz mi olacak da, bu kadar paralıyorsunuz kendinizi savaş savaş diye? Çocuklarımızın etini satmaya, komşu bombalamaya bu kadar mı meraklısınız? Komşunuzu bombalayan sizi de bombalamaz mı sandınız? Afganistan'a, Irak'a, Suriye'ye demokrasi getirmeye kalkışanlar, yarın size de ‘demokrasi' getirmeye kalkışmaz mı sandınız? 
Son sözüm Anadolu'nun annelerine. Gerektiğinde bağımsızlık ve özgürlük uğruna canlarını veren ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek 9 Eylülü yaratan dedelerinizin torunlarına daha sıkı sarılın bugünden itibaren. O tertemiz alınlı oğullarınıza daha sıkı sarılın. Öyle sıkı sarılın ki, muktedirler zorunlu olmayan bir savaşın cinayet olduğunu hatırlasınlar. Oğullarımızı birilerinin kirli rant ve paylaşım savaşında, 23 centlik maliyet hesabı ve ucuz savaş gücü olup toprağa düşsünler diye yetiştirmediğimizi anlasınlar. Bırakın, kim savaş çığlıkları atıyor, kim savaştan nemalanıyorsa onlar savaşsın. Anadolu'nun kadınları, savaşa karşı, insani red hakkınızı kullanın."