"Seçim ittifakından bahsetmiyoruz"

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "ittifak" tartışmalarına ilişkin, "Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak demokrasi mücadele ortaklığından bahsediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "ittifak" tartışmalarına ilişkin, "Biz bir seçim ittifakından değil, Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak demokrasi mücadele ortaklığından bahsediyoruz" dedi.

Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde tartışılan "ittifak' konusuna da değindi. BDP olarak Parlamentoya geldikleri günden beri, kendilerini demokratik anamuhalefet partisi olarak gördüklerini belirterek, Türkiye'nin tüm sorunları konusunda politika ürettiklerini, bu sorunların tümünün çözümünde demokrasi kriterini gözönünde bulundurduklarını söyledi.

Kışanak, şöyle devam etti: 

"Bunun için, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç, aslında Türkiye'de bir demokrasi ittifakını gerektiren bir süreçtir. Biz böyle bir ittifaktan bahsediyoruz. Biz seçim ittifakından, şu ya da o partinin yanyana gelmesinden bahsetmiyoruz. Tüm Türkiye'nin ihtiyacı olan, tüm Türkiye'deki yurttaşlarımızın bütün farklılıklarıyla özgürlük ve eşitlik kriteri içinde yaşayabileceği bir Türkiye'yi yaratma iddiası olan varsa çağrımız onlaradır. Bu tür iddiası olmayanlarla zaten bizim bir işimiz olmaz. Biz bir seçim ittifakından değil, biz Türkiye'yi ileriye, aydınlık bir geleceğe taşıyacak bir demokrasi mücadele ortaklığından bahsediyoruz.

Bu konuda partimizi etnik milliyetçilikle suçlayanların dönüp aynaya bakması gerekiyor. Biz BDP olarak bu ülkede etnik milliyetçiliğin yarattığı travmayı ortadan kaldırabilmek için, onların yarattığı tahribatı temizleyebilmek için mücadele ediyoruz. Etnik milliyetçilikten bahsedenler dönüp Dersim katliamına baksınlar. Bu geçmişe sahip olan kimsenin, bizi etnik milliyetçilikle suçlamaya hakkı yok. Etnik milliyetçiliğin daniskasını bu ülkede sizler uyguladınız."

Bu konularda ilginizi çekebilir