"Seçimden sonra zam yağmuru başlayabilir"

MHP'li Tanrıkulu, resmi kurumlar tarafından son açıklanan ekonomik rakamların başarısız olduğunu belirtti ve yerel seçimden sonra zam yağmurunun geleceğini ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Devletin resmi kurumları tarafından son açıklanan başarısız ekonomik rakamlar, vatandaşımıza yerel seçimler sonrası zam yağmurunun başlayacağının habercisidir" görüşünü dile getirdi. 

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomiden sorumlu bakanların seçimlerden sonra yeni fiyat ayarlamalarının yapılacağını, enerjiden sorumlu bakanın ise seçimlerden sonra doğalgaz fiyatlarını gözden geçireceklerini ifade etmeye başladığını belirtti.

İktidarın neden olduğu siyasi ve ekonomik risklerin her geçen gün daha da arttığını savunan Tanrıkulu, bozulan siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı da etkilediğini öne sürdü. Tüketici güven endeksinin son dört yılın en düşük seviyesine gerileyerek Şubat 2014'te 69,2'ye düştüğünü ifade eden Tanrıkulu, vatandaşların gelecekten umutsuz ve mutsuz olduğunu iddia etti.

İşgücüne katılan 2 kişiden 1'İ işsiz

2014 için enflasyon yükselişinin devam edeceği yönünde tahminler yapıldığını bildiren Tanrıkulu, vatandaşların alım gücünün her geçen gün daha da düştüğünü ifade etti. Artan yüksek enflasyonun sanayinin rekabet gücünü erittiğini savunan Tanrıkulu, Merkez Bankasının enflasyonla mücadeleye odaklanması gerektiğini savundu. İşsizliğin 2013'te bir önceki yıla göre 0,5 puan artış göstererek yüzde 9,7'ye çıktığını belirten Tanrıkulu, işgücüne katılan her iki kişiden birinin halen işsiz olduğunu vurguladı. Hazine'nin eskisine göre yüzde 40 daha pahalıya borçlanabildiğini iddia eden Tanrıkulu, Hazine'nin mart, nisan ve mayıs aylarını 3 aylık dönemde toplam 40,8 milyar liralık iç borç servisine karşılık 44,1 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştirmeyi planladığını ifade etti.

Tanrıkulu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Devletin resmi kurumları tarafından son açıklanan başarısız ekonomik rakamların, vatandaşımıza yerel seçimler sonrası zam yağmurunun başlayacağının habercisidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, iktidar tarafından vatandaşlarımızın omuzlarına yüklenecek, ceplerine el atılacak yerel seçimlerden sonrasına ertelenen uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz. Zaman bu zaman olup ülkemizin geleceği adına oy kullanacak vatandaşlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi'ni taçlandırarak mevcut iktidara en güzel dersi ve cevabı bu seçimlerde mutlaka verecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir