"Sektörde kriz yok, uygulama yanlış"

Wenice Kids Üst Yöneticisi Oktay Özdemir, Türkiye'de tekstil sektörün alt yapısı çok büyük dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Wenice Kids Üst Yöneticisi (CEO) Oktay Özdemir, sektörde kriz söylemlerinin doğru olmadığını, sorunun yanlış uygulanan sistemden kaynaklandığını kaydetti.

Özdemir, sektöre yön verenlerin "batıyoruz" açıklamaları yüzünden yabancıların güven kaybı yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yabancılar, 'Sizde fabrikalar kapanıyormuş 5 yıl sonrasını göremiyoruz' diyerek siparişleri Çin'e kaydırıyor. Onların güvenini tekrar kazanmak istiyoruz çünkü Türkiye'de bu sektörün altyapısı çok büyük."

Wenice Kids'in yüzde 50 artı yüzde 20 kampanyası nedeniyle bir açıklama yapan Özdemir, çocuk giyim markası Wenice Kids'in sahibi Kuşam Tekstil'in geçen yıl geliştirdiği üretim sisteminin, küresel mali krize karşı konfeksiyon sektörüne umut olduğunu, şimdi de başlattıkları kampanya ile, yüzde 50 indirime gittiklerini, herhangi bir mağazadan alışveriş yaptığını belgeleyen tüketiciye de artı yüzde 20 indirim yapma kararı aldıklarını belirtti.

Özdemir, geçen yıl Wenice Kids'ın maliyeti yarı yarıya azaltan sistemi sayesinde Çin'den yüzde 50'ye varan oranda daha ucuz fiyat verdiklerini ve cirolarını 10 kat artırarak 100 milyon dolara çıkardıklarını ifade etti.

Sektörün krizde olduğu söylentilerinin doğru olmadığını esasen kriz söylemleriyle krizin oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Özdemir, "Herkes Laleli'de mağaza kapatırken biz 5 mağaza açtık. Tüm dünyada ise bir yılda 202 Wenice Kids mağazası açıldı. Herkes işsizlikten yakınıyor ama biz çok yoğun sipariş aldığımız için hepsine yetişemiyoruz. Sektörde kriz söylemleri doğru değil. Sorun yanlış uygulanan sistemden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.