"Seslerle Anadolu" Mardin'de sahnelenecek

MDOB, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu Mardinli sanatseverlerle buluşturacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu "Büyük Güneydoğu Anadolu" turnesi kapsamında Mardin'de sahneleyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre,  yarın  Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu'nda sahnelenecek eserin türkü düzenleme ve müzik uyarlaması Ali Aykaç'a, metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait.

Reji ve koreografisini Mehmet Balkan, müzikal sorumluluğunu Mehmet Yılmaz, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımını Tarı Deniz'in üstlendiği oyunda, Kenan Korbek, Sevil Erçek, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Serkan Karagöz rol alıyor.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'dan Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan "Seslerle Anadolu", izleyicisinin karşısına orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle çıkıyor.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illere turneler yoluyla hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.