"Şimdi sorunları çözme zamanı"

TESK Başkanı Palandöken, seçimlerin demokrasinin bayramı olduğunu, yeni dönemi sorun çözme dönemi olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, genel seçimlerin geride bırakıldığını, artık sorunları çözme zamanı olduğunu belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, seçimleri "demokrasilerin bayramı ve doğum günü" olarak niteledi ve bu sürecin sorunsuz tamamlandığını ifade etti.

Önümüzdeki dönemde yeni Meclise tarihi ve önemli görevler düştüğünü kaydeden Palandöken, bunların başında da yeni anayasanın geldiğini belirtti. Tüm partilerin uzlaşmasıyla ve sivil toplumla birlikte, toplumda genel kabul gören bir anayasa hazırlanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan TESK Başkanı, "Toplumumuz ve yeni Meclisimiz, ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde Türkiye büyüyecek ve gelişecektir" ifadesini kullandı.

Yeni anayasanın yanı sıra Türkiye'yi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündeminin beklediğine de işaret eden Palandöken, ekonominin ihtiyaç duyduğu reformların hayata geçirilmesini, bu kapsamda "Perakende Yasası'nın" biran önce çıkarılmasını ve küçük esnafın korunmasını istedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir