"Siyasetle ilgili olmadım"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Sanayi Kapasite Raporları İçin Prodcom Sınıflaması Eğitim" toplantısında soruları yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "AK Parti'ye davet edildiği" yönündeki iddialara ilişkin "Ben, siyasetle ya da başka bir konuyla hiçbir zaman ilgili olmadım. Şu anda tek ilgili olduğum alan Türk iş aleminin başkanlığını yapmak" dedi.

"Sanayi Kapasite Raporları İçin Prodcom Sınıflaması Eğitim" toplantısının açılışının ardından bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenizde AK Parti'ye katılmanız yönünde bir davet oldu mu?" sorusunu yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, 2013 yılının Mayıs ayına kadar TOBB başkanlığı görevini sürdüreceğini, bunun için oda başkanlarına ve delegelere söz verdiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Böyle bir davet geldi mi?" sorusunun tekrarlanması üzerine de şöyle konuştu: "Böyle bir şey yok. İşin aslı da bu. Ben Mayıs 2013'e kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başkanıyım. Ben, siyaset ya da başka bir konuyla hiçbir zaman ilgili olmadım. Şu anda tek ilgili olduğum alan Türk iş aleminin başkanlığını yapmak. Bu güne kadar bunu yaptım. Bundan sonra da, Mayıs 2013'e kadar bunu yapacağım. İlgimi başka bir alana çevirmedim. Bunu 10 senedir söylüyorum. Ben Odalar Birliği Başkanı olduğum sürece başka hiç bir alanla ilgilenmeyeceğimi çok açık ve net olarak ifade etmiştim. Dün ne söylediysem, bu gün de aynı noktadayım."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir