"Siyasi irade terörle mücadeleyi zaafa uğratmıştır"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şemdinli'deki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Mehmetçiğin kanı ve canı pahasına verdiği mücadele, ulusal birliğimizi savunma kararlılığımızı göstermektedir"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mehmetçiğin kanı ve canı pahasına verdiği mücadele, ulusal birliğimizi savunma kararlılığımızı göstermektedir" dedi.
Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
"Hakkari ilimizin Şemdinli ilçesinde bir sınır bölüğüne düzenlenen saldırıda 8, mayın patlaması sonucu da 2 olmak üzere 10 askerimizin şehit olduğunu, bazıları ağır olmak üzere 16 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrendim.
Mehmetçiğin kanı ve canı pahasına verdiği mücadele, ulusal birliğimizi savunma kararlılığımızı göstermektedir.
Siyasi irade maalesef terörle mücadeleyi zaafa uğratmıştır.
Hiç kuşku yok ki dün olduğu gibi bugün de terör örgütüne yönelik olarak sürdürülen mücadele kazanılacaktır.
Birliğimize, bütünlüğümüze, huzurumuza, kardeşliğimize yönelik haince saldırılara dur demenin zamanı gelip geçmektedir.
Terör örgütünün azgınca saldırısı karşısında terörle mücadelenin gerektirdiği kararlılığın, sorumluluğun her seviyede ortaya konulması ve terörle mücadeleyi güçsüzleştirecek her türlü tutum, davranış, tahrik ve açıklamadan özenle kaçınılması, kardeşliğimizin pekiştirilmesi zorunludur.
Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize rahmet, şehitlerimizin ailelerine, Türkiyemize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim."
Bu konularda ilginizi çekebilir