"Siyasi rüşvetle, Anayasa değişikliği kabul ettirilmez"

MHP Grup Başkanvekili Şandır, "çocuk affının kapsamının belirlemenin sorumluluğu siyasi iktidara aittir." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin önerisiyle ilgili olarak, "Siyasi rüşvet dağıtarak, Anayasa değişikliği teklifini millete kabul ettiremezsiniz" dedi.

Gazetecilerin, Adalet Bakanı Ergin'in "Eğer CHP referanduma ayrılarak sunulmasını istediği maddeleri Anayasa Mahkemesine götürmezse, yürürlük maddesine bu maddeler ayrı oylanır hükmü konulabilir" yönündeki sözleriyle ilgili görüşünü sormaları üzerine, Şandır şunları söyledi:

"Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, sonra onun üzerine kravat bağlayamazsınız. Siyasi rüşvet dağıtarak, Anayasa değişikliği teklifini bu millete kabul ettiremezsiniz. MHP olarak, ilk günden Anayasa değişikliği teklifine usulden ve esastan karşı olduğumuzu söyledik. Yanlışı düzeltme gayretleri bir sonuç vermeyecektir. Yapılması gereken, Anayasa değişikliği teklifini geri çekmektir. Geri çekip toplumsal mutabakat arayarak, en azından Meclis zemininde mutabakat arayarak, yeni, insan haklarına dayanan, başlangıçta tanımlanan ilkelere dayanan çağdaş bir Anayasa değişiklik teklifini birlikte hazırlamaktır. Israrda, inatta fayda yoktur. Bu ülkenin hayrına hiçbir sonuç hasıl edilemez. TBMM, Sayın Başbakan'ın inadına ısrarına ve keyfine feda edilemeyecek kadar önemlidir."

Bahçeli'nin çocuk affı önerisi

Şandır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "çocuklara af" önerisiyle Hrant Dink'i öldürenlerin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin affedileceğine ilişkin kaygıların hatırlatılması üzerine de Bahçeli'nin Hükümete bir düşünce ifade ettiğini söyledi.

Şandır, "Bu önerinin içeriğini doldurmak, kapsamını belirlemek, toplumda ifade edilen endişelerin tedbirlerini almak sorumluluğu siyasi iktidara aittir. Sayın Bahçeli, çok insani duygularla bir güzelliği ifade etti. Bunun ötesi bütünüyle Hükümete aittir. Yapar veya yapmaz, şu şekilde yapar veya bu şekilde yapar, takdir onlarındır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir