"Soba borusu" yalanlaması

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın" gibi ifadelerde bulunduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin E. Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın" gibi ifadelerde bulunduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bir gazetede, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dempsey'in, geçen hafta gerçekleşen Türkiye ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın", "Terörle mücadeleye yönelik emniyet, Genelkurmay, MİT ve Dışişleri arasında koordinasyon eksikliğinden kaynaklı istihbarat hataları var" şeklinde söylemlerde bulunduğu iddia edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Misafir ülke genelkurmay başkanlarının, ziyaretleri sırasında, ev sahibi ülkedeki muhataplarının kendi güvenlik meseleleri ile ilgili eleştirilerde bulunması söz konusu değildir. Bahse konu iddia tamamen gerçek dışıdır" ifadesine yer verildi.
Ayrıca, başbakanlığın genelgesi ile terörle mücadelede istihbarat desteği kapsamında Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ast birimleri arasında çok yakın, koordineli bir işbirliği tesis edildiği vurgulanan açıklamada, kurumlar arasında düzenli aralıklarla koordinasyon toplantıları yapıldığı, bilgi paylaşımının aksaksız olarak yürütüldüğü kaydedildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir