"Son milletvekili adaylığım 2011'de"

Erdoğan, 'İstanbul Turizm Ödülleri'nin verildiği törende İstanbul gibi bir inciye sahip olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu makamlarda kalıcı değiliz. Açıkladım; 2011'de, Allah ömür verirse, benim son milletvekili adaylığımdır" dedi.

Erdoğan, "İstanbul Turizm Ödülleri"nin verildiği törendeki konuşmasında ülke ve millet olarak İstanbul gibi bir inciye, mücevhere ve hazineye sahip olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Boşuna dememişler; 'İstanbul'un taşı toprağı altın' diye. Yoksa deştiğiniz toprak altın değil, işte bunlar... Bunları çıkarmak önemli olan. Böyle nadide bir eseri elinde bulundurmak da ağır bir sorumluluk gerektiriyor. Bu kentin her neresine olursa olsun bir çivi çakarken bile enine boyuna düşünmek zorundayız. Yoksa yazık ederiz, ihanet ederiz. Bana göre, enine boyuna düşünmeden bu tür adımlar atmanın insan katletmekten farkı yoktur. Bu kadar önemli. Çünkü şehirlerin yaşayanların üzerinde hakkı vardır, yaşayanların şehir üzerinde hakkı olduğu gibi."

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugün varız, yarın yokuz. Biz bu makamlarda kalıcı değiliz. Kimler geldi, kimler geçti bu makamlardan. Biz de gelip geçiciyiz. Açıkladım; 2011'de, Allah ömür verirse, benim son milletvekili adaylığımdır. Ben tükürdüğümü yalamam, onu da söyleyeyim. Partimin tüzüğünde de böyledir ve gereğini yaparım. Birileri gibi oralara çakılıp kalmam. Eğer millete hizmet etmekse hizmet sadece politikada olmuyor. Gidersiniz bir vakfın başına geçersiniz, oradan da hizmet edersiniz. Gidersiniz bir think tank kuruluşunun başına geçersiniz, oradan da hizmet edersiniz. Yapılır bunlar, yapılmaz diye bir şey yok. Dünyada örnekleri var, ne yazık ki bizde yok."

İstanbul'a aşk ve sevdayla bağlanmanın neticesini almak ve geleceğe hazırlamak istediklerini belirten Erdoğan, dünyada nice şehirler bulunduğunu, ama bir Kapalıçarşı'nın çeşnisinin orada bulunamayacağını söyledi. Erdoğan, "Birçok caddeler dolaşırsınız, ama bir İstiklal Caddesi'nin canlılığını oralarda bulamazsınız, çünkü İstiklal Caddesinde canlı ve neşeli insanlar görürsünüz. Bütün bunlar İstanbul'un farklılığını ortaya koyan güzelliklerdir" dedi.