"Şöyle bir Osmanlı tokadını yapıştıralım"

Bozdağ, "Eskiden zam türküleri vardı, ozanların zam şarkıları vardı. Enflasyon türküleri vardı, enflasyon şarkıları vardı. Şimdi bunlar kalmadı. Bu Türkiye'nin yakaladığı istikrarın doğal bir sonucu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amasya Adalet Sarayı'nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Basına kapalı ziyaretin ardından Bozdağ, AK Parti Amasya İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Bozdağ'ın buradaki ziyareti de basına kapalı gerçekleşti. 

Pirler Parkı'nda Fimar Holding çalışanları ile bir araya gelen Bakan Bozdağ, burada bir konuşma yaptı.

30 Mart'ın Türkiye'nin yeniden karar verdiği  gün olacağını anlatan Bozdağ, "30 Mart sadece mahalli seçimlerin olduğu bir gün değil, aynı zamanda Türkiye'nin ve hepimizin geleceğinin de oylandığı bir seçim. Çünkü gelecekte bizi 5 yıl yönetecek, bundan sonra Türkiye'nin siyasetinin rotasını tayin edecek bir kararı hep beraber vereceğiz" diye konuştu.

2002'den bu yana Türkiye'nin bütçesinin 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktığını, ihracatın 35 milyar dolardan şu anda 160 milyar dolara geldiğini vurgulayan Bozdağ, "Türkiye'nin dört bir yanında istihdamı ayağa kaldırdık. 'Bölünmüş yollar' dedik, binlerce onbinlerce insan orada çalışıyor. 'Toplu konut' dedik yine binlerce, onbinlerce insan toplu konutta çalışıyor. Eskiden köylere asfalt gitmezdi. Mıcır tesisi neredeyse yoktu. Ama şimdi bakın her yerde onlarca mıcır tesisi. Asfalt yapıyoruz da ondan" ifadelerini kullandı.

"Eskiden zam türküleri vardı" 

Herkesi 30 Mart'ta Türkiye'nin istikrarına sahip çıkmaya davet eden Bozdağ, "Biz Türkiye'yi büyütüyoruz, onlar 'biz büyüyelim Türkiye ne olursa olsun' diyorlar. Biz diyoruz ki Türkiye büyüyecek. Onlara da sandıkta cevabın en güzelini verelim, şöyle bir Osmanlı tokadını yapıştıralım, Kanuni'nin torunlarına o yakışır diyorum" dedi. 

Bakan Bozdağ, buradaki programın ardından Grand Ottoman'da, sivil toplum kuruluşları ve teşkilat birimleri ile düzenlenen toplantıya katıldı.

Türkiye'de seçim hakkında herkesin konuşacağını ancak sonunda vatandaşın dediğinin olacağını anlatan Bozdağ, hangi gazete hangi manşeti atarsa atsın son manşeti milletin atacağını belirtti.

Türkiye'nin büyük değişim ve dönüşümleri yaşadığını anlatan Bozdağ, "2002'den bu yana Türkiye'nin değişim ve dönüşüm serüvenine baktığımızda AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin her alanda değiştiğini görüyoruz. Esasında değişimin merkezinde yatan ana neden bir, siyasi iktidar, iki, güçlü iktidar, üç, iyi yönetim, dört bu üçlünün doğurduğu güven ortamıdır. Bu güven ortamı içinde her alanda yapılan çalışmalar Türkiye'ye kazandırılmıştır. Siz önünüzü görürseniz yol yürürsünüz. Karanlıkta yol yürümek kolay değildir. Eğer karanlıkta yürüyorsanız hepiniz temkinli yürürsünüz" ifadelerini kullandı.

"Onlar nara atmayı milliyetçilik sanıyorlar" 

Bakan Bozdağ bir anısını ise şöyle anlattı:

"Karadağ'a gittim 2011 yılında, yeni bakan olmuştum. Orada Osmanlı şehitliğini gezdim. Her yerde şehitliklerimiz var. Dünyada 21 ayrı yerde Osmanlı döneminden ve eski dönemlerden ecdadımızdan kalma şehitlikler var. Onların hepsine elimizi uzattık, nerede bir Türk şehitliği varsa bakımını yaptık. Ay yıldızlı al bayrağımızı orada dalgalandırıyoruz. Hani milliyetçilik lafını slogan yapanlar var ya, onlar yan gelip yatıp nara atmayı milliyetçilik sanıyorlar. Milliyetçilik budur."