"Sürdürülebilir büyüme için, inşaat 2 kat büyümeli"

İMSAD Başkanı Turan, lokomotif sektör olan inşaat sektöründeki büyümenin beklentilerin altında kaldığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Orhan Turan, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için inşaat sektörünün ekonomik büyümenin 2 katı kadar büyümesi gerektiğini kaydetti.

Orhan Turan, 2010 yılı 1. çeyrek büyüme verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 2004 yılı 2. çeyreğinden bu yana ilk kez çift haneli büyümeye geçilmiş olmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Bu büyümenin özel sektör kaynaklı ve sanayinin büyük katkısıyla olduğuna işaret eden Turan, Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründeki büyümenin ise beklentilerin altında kaldığını belirtti.

Turan, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için inşaat sektörünün ekonomik büyümenin 2 katı kadar büyümesi gerektiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Krizden çıkış planlarında Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede inşaat sektörü gibi bir stratejik ve istihdam yaratan sektörümüz yeterince ele alınmıyor. 2010 yılı başından beri iç talebin canlı tutulması ve özel sektör inşaat yatırımlarının devamının önemini sürekli vurguluyoruz. İnşaat sektörü direkt ve dolaylı beslediği onlarca sanayi kolunda yaratacağı istihdam ile birçok sorunun çözümüne katkı sağlayabilecektir. Cari açığı azaltmak için Türk inşaat sektörü gibi cari açığa katkı koyan, katma değeri yüksek sektörlere büyük iş düşüyor."

Orhan Turan, inşaat sektörünün önce, geçmiş dönem kayıplarını daha hızlı telafi etmesi, daha sonra da sürdürülebilir büyümeyi yakalaması gerektiğinin altını çizerek, hükümetin sektöre özel politikalar geliştirmesi ve yatırım ortamını hem yerli hem de yabancı yatırımcı için cazip kılması gerektiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir