"Tecavüz cezasını artıralım"

Sağlık Bakanı Akdağ, "(Kürtaj tartışmaları) TÜSİAD Başkanı da dahil olmak üzere bu meseleye hassasiyetle yaklaşan bütün gruplara ya da bütün kişilere sesleniyorum; gelin Türkiye'de tecavüzün cezalarını arttıralım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




MERSİN - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in bazı açıklamalarını "talihsiz" diye nitelendirerek, "TÜSİAD Başkanı da dahil olmak üzere bu meseleye hassasiyetle yaklaşan bütün gruplara yada bütün kişilere sesleniyorum; gelin Türkiye'de tecavüzün cezalarını arttıralım" dedi. Bakan Akdağ, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ve Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ile yapımı yeni tamamlanan 159 yataklı Erdemli Devlet Hastanesi'nde, incelemede bulundu.

İlgililerden bilgi alan Akdağ, daha sonra basın mensuplarının kürtaj tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, konuyla ilgili bilimsel komisyonunun bulunduğunu ve gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi. Komisyonun gerekli değerlendirmeyi yapıp, kendilerine ilk raporlarını verdiğini hatırlatan Akdağ, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı olarak öneriler paketi hazırlayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını ifade etti. Akdağ, "Her zaman söylüyoruz, kürtaj aile planlaması ya da ebeveyn planlaması yöntemi asla olmamalı. Dünya Sağlık Örgütü buna şiddetle karşı çıkıyor" dedi.

Akdağ, TÜSİAD Başkanı Boyner'in açıklamalarına da değinerek şunları söyledi: "TÜSİAD Başkanı özellikle tecavüz meselesiyle ilgili çok talihsiz beyanlarda bulundu. Bakın ben Sağlık Bakanı olarak daha önce de ifade ettim. TÜSİAD Başkanı da dahil olmak üzere bu meseleye hassasiyetle yaklaşan bütün gruplara ya da bütün kişilere sesleniyorum; gelin Türkiye'de tecavüzün cezalarını arttıralım ve bu husustaki caydırıcılığı arttıralım. Bir çocuk ya da kadın tecavüze uğradığı zaman, onun gebeliğinin sonlandırılması ya da onunla ilgili birtakım işlemlerin yapılması rehabilitasyonuyla ilgili işlemlerin yapılması, aslında işi tamamen bitmiyor ki... Kadın, son derecede hayatı etkilenmiş birisi oluyor. Daha önce de söyledim, tecavüze uğramış kadın masum ve tertemizdir. Eğer bu tecavüzden dolayı hamile kalmışsa, onun çocuğu da tertemizdir ve masumdur. Kürtajı konuşacaksak bile bunu asla dikkatten uzak tutmamak lazım. Kim bu işe sebep olmuşsa tekrar sesleniyorum; bu işin müsebbibi kim ise gelin ona en büyük cezayı verelim."

Aynı gecede 8 kişinin ölümü

"Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 8 kişinin aynı gece hayatını kaybettiği iddiaları"yla ilgili soru üzerine de Bakan Akdağ, bu konuda inceleme başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Böyle olaylar olduğu zaman Sağlık Bakanlığı olarak, belli prensiplerimiz var. Meseleyi derhal, incelemeye alıyoruz. Ben ilgili teftiş kurumuna talimatı verdim. İnceleme yaptılar. Bir üniversite hastanesi olduğu için, soruşturmayı doğrudan Sağlık Bakanlığı hukuken yapamaz. Üniversiteye ait bir hastane. Bir inceleme yapıyoruz. İncelemenin sonucunda da ilgili üniversiteye gerekirse rektörlüğe gerekli soruşturmaların yapılması için, yazı yazıyoruz. Ama şu anda bu inceleme tamamlanmadan böyle bir soruşturmaya ihtiyaç var mı, doğrusu henüz bir şey söylersek, ön yargılı davranmış oluruz. Yani bu gibi durumlarda kamuoyumuz şunu bilmeli; derhal mesele neyse bir problem var mı, onu araştırıyoruz. Bilir kişiler hastane yetkilileri ile inceleme yapacaklar. Kesinlikle ön yargılı olmamak gerekir."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir