"Tek sesliliği bozduğumuz için hedef haline geldik"

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna,'Yarın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıl dönümü" hatırlatmasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, tek sesliliği bozdukları için partilerinin hedef haline getirildiğini öne sürdü.

Ayna, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Mardin'deki saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Yarın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Ayna, "Denizler, emperyalizme ve sömürüye karşı adaletin ve özgürlüklerin hakim olduğu demokratik ve sosyalist bir Türkiye için mücadele ettiler. Ülkenin dört bir tarafında, bütün insanlarımız için bitmek tükenmek bilmeyen bir özgürlük heyecanıyla mücadelelerini sürdürdüler" diye konuştu. Ayna, şöyle devam etti:

"Bir grup Dev-Genç'li, 1968'de Hakkari'ye kadar giderek, Zap Suyu'nun üzerine bir köprü yaptılar. (Boğaza değil, Zap'a köprü) dediler. Bu köprü aynı zamanda halkların kardeşliğinin de köprüsüydü. Bu köprüyü yıkanların hedefi, aslında halkların kardeşliğini yıkmak, yerine düşmanlığı geliştirmekti. Bizler bugün, ülkemizin demokrasi, sosyalizm ve özgürlük mücadelesinde, en önde bayrağı taşıyan Denizlerden aldığımız mücadele ve direniş mirasını büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz."

Kabine değişikliği

Kabine değişikliğine de değinen Emine Ayna, bu değişikliğin, AK Parti'nin seçim başarısızlığıyla ilgili olduğunu öne sürdü. Kabine değişikliğinin nedeninin, sadece bununla da sınırlı olmadığını savunan Ayna, "Aynı zamanda AKP'nin ekonomiden, demokratikleşmeye kadar izlediği politikaların yanlışlığının ve başarısızlığının da bir kabulüdür" görüşünü dile getirdi.

Ayna, 1 Mayıs'ın bu yıl resmi tatil ilan edilmesinin AK Parti'nin bir lütufu değil, tamamen işçi ve emekçilerin yıllardır yürüttüğü onurlu mücadelenin bir sonucu olduğunu iddia etti.

Grup toplantısına katılan EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de DTP'ye yönelik baskılara karşı gösterilen mücadeleye destek olmaya geldiklerini ifade etti. DTP'nin bir halk partisi olduğunu belirten Tüzel, bu hareketin yaşamasının Türkiye için gerekli olduğunu savundu.

DTP'den Mardin'e ziyaret

Öte yandan, DTP'li bazı milletvekili ile belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, Mazıdağı'nın Bilge köyündeki olayda yaralanan Murat Çelebi'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, saldırı nedeniyle herkesin büyük bir acı yaşadığını ifade etti.

Bu yaşanan trajediden bir ders çıkarılması gerektiğini belirten Demirtaş, dün gece meydana gelen silahlı saldırının bir insanlık suçu olduğunu söyledi.