"Tezgahsa o tezgahları milletin iktidarı bozar"

Ülkenin kaderiyle birilerinin oynayamayacağını söyleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Hukuksa başımızın üstünde yeri var ama tezgahsa o tezgahları bu millet ve bu milletin iktidarı bozar" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin kaderiyle birileri çelik çomak oynar gibi oynayamaz. Buna da bu milletin iktidarı müsaade etmez. Hukuksa başımızın üstünde yeri var ama tezgahsa o tezgahları bu millet ve bu milletin iktidarı bozar" dedi.  

Müezzinoğlu, Uzunköprü ilçesinde AK Parti Uzunköprü Teşkilatı'nca düzenlenen "AK Parti Uzunköprü-Meriç-Havsa Danışma Kurulu" toplantısında, dün 10 Ocak'ın Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu hatırlatarak, basın mensuplarını kutladı. 

Müezzinoğlu, gazetecilerin ülkenin ve milletin geleceği adına önemli sorumlulukları olduğunu belirterek vicdanlarının sesi ile ülkelerine ve milletlerine hizmet etmelerini diledi. 

17 Aralık'ta yeni bir iftira kampanyası ve yeni bir senaryonun başlatıldığını söyleyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"Bu millet bu senaryoyu ezberledi artık. Bu milletin üzerinden bu senaryo dün ya da yalnızca bugün geçmedi. 1960'ta rahmetli Adnan Menderes'i, Zorlu'yu, Polatkan'ı idam ederlerken de aynı dertti. 'Bu millet anlamaz, bu millet bilmez, bu millet cahil, bu millet hak etmiyor... Ben rahat yaşamalıyım, elim milletin cebinde olmalı, bir taraftan milletin ümüğünü sıkmalıyım, bir taraftan da milletin cebinden hortumlamalıyım' dediler. 'Buna itiraz eden Menderes ise onu da asarım. Buna itiraz eden Özal ise onun da canını okurum. Buna itiraz eden rahmetli Erbakan ise onu da buram buram terletirim. Buna itiraz eden Recep Tayyip Erdoğan'sa ona da tuzaklar kurarım' diyen bir anlayıştır bu" 

"Görev zararının bedelini millet ödüyordu" 

İngiltere, Londra, Almanya ve dünyadaki bütün gelişmiş bankalarla yarışabilen bir Halk Bankası'nın olması gerektiğini aktaran Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Halk Bankası Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol gelişinin formüllerini buldu. Halk Bankası, dünya ekonomi piyasasında bazı bankaların ekonomik verilerini bozdu, bunu Türkiye'nin ve Halk Bankası'nın lehine kullandı. Halk Bankası bunları Türkiye adına kendi lehine çekti. 25 milyar dolarlık Halk Bankası'nın tek bir mudisi, bakın tek bir mudisinden  kredi dönüşümünde 'Kredi dönüşümünü sağlamayamadı, birine şu kadar krediyi peşkeş çekti, bu krediler bankadan birilerine aktarıldı, burada yolsuzluk yapıldı' diye tek bir cümle hiç kimse yada hiç kimse buna Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da dahi asla bir cümle söyleyemiyor. 

"Halk Bankası'nı çökertirsen ona 'dur' deriz" 

Halbuki Halk Bankası daha önce görev zararı diyerek, milyarlarca dolarlık görev zararı yazıyordu, bu görev zararının bedelini millet ödüyordu. Küçük esnaf ödüyordu. Bunu telafi etmek için faiz oranlarını yükseltiyorlardı. Peki 2013'te Halk Bankası vatandaşa verdiği faizlerin ortalamasını kaça indirmişti. Yüzde 5'lere indirmişti. Kriz üretenler Halk Bankası'nın faizlerini yüzde 13'le yükselttiler. Bedeli millet ödedi" 

"Bu sandığa haksızlıktır. Yoksa kimsenin hırsızı yakalamana, kimsenin hırsızdan hesap sormana, kimsenin yanlış yapanın hesabını görmene diyeceği yok. Ama Halk Bankası'nı çökertirsen ona 'dur' deriz. Halk Bankası'nda o işlemlerde, o hesaplarda milletin hak ve hukukunu korumayan, birilerine peşkeş çekilen bir hadise varsa ona da 'Yanlış yaptın, bedelini öde' deriz. 

Bir belediye ruhsat verdi. Ne ruhsatı verdi? Otel ruhsatı verdi. Belediye başka ne iş yapar, inşaat ruhsatı verir. Sen imar komisyonu başkanı mısın? Sen inşaat mühendisi misin? Ey savcı kardeşim, biri bütün bunlarda rüşvet aldıysa, belgeni koyarsın gerekeni yaparsın. Ama bir bakıyorsunuz ki, bir taraftan Halk Bankası, bir taraftan TOKİ, bir taraftan belediye, aynı çuvala dolduruyor. Kimler olduğu belli değil. Ne olduğu belli değil. Bugün hala bildiğimiz tek şey var sayın savcımız, Dubai'de tatil yapıyor. Bu ülkenin kaderiyle birileri çelik çomak oynar gibi oynayamaz. Buna da bu milletin iktidarı müsaade etmez. Hukuksa başımızın üstünde yeri var, ama tezgahsa o tezgahları bu millet ve bu milletin iktidarı bozar" 

Bu konularda ilginizi çekebilir