"Torba yasa süresi uzatılsın"

TESK Başkanı Palandöken, tüm yapılandırmalarının üst üste gelmesi nedeniyle yapılandırma süresinin uzaması gerektiğine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "torba yasayla" çıkarılan yeniden yapılandırma süresinin yetmediğini, SGK il müdürlüklerinde, vergi dairelerinde uzun kuyrukların oluştuğuna dikkat çekerek, yapılandırmada sürenin 12 Haziran’dan sonraya uzatılmasını istedi.

TESK Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Mart ayında insanların vergilerini ödemek için uzun kuyruklar oluşturduğunu ve bu yıl ödemesi gereken vergi ile birlikte geçmişe dönük ödenmeyen vergi, sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve kredi ile kredi kartları borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin ödemelerin üst üste geldiğini vurguladı. Palandöken, “Tüm yapılandırmalar üst üste geldiği için vatandaşlarımız ve esnafımız sıkıntı içerisine girmektedir” dedi.

Esnaf ve sanatkârımız borcunu ödemek için her türlü imkanı arıyor diyen Palandöken, ancak, zaman dar. Bu kısa zaman içerisinde bu kadar ödemenin üst üste gelmesi olumsuz sonuçlar doğuracaktır dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir