"Türkiye'de 250 bin kişi sahte araç muayene mağduru"

TÜVTURK Genel Müdürü Başerdem, "En büyük sıkıntımız sahte muayene çeteleri" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem, özelleştirme bedeli de dahil olmak üzere Türkiye genelinde bir milyar dolar yatırım yaptıklarını bilirterek, Türkiye'de 200-250 bin kişinin sahte muayene mağduru olduğunu söyledi.

Başerdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilin tamamında 193 sabit, 71 tane de mobil istasyonla araç muayene işi yaptıklarını, 47 alt işletici iş ortağı ile Türkiye'nin bütününe hizmet verdiklerini söyledi.

Başerdem, şöyle konuştu:

"Malatya da bunlardan bir tanesi. Bu alt işletici firmalarımızın bir kısmı bir ilde, bir kısmı da birden fazla ilde hizmet ediyor. En büyük sıkıntımız sahte muayene çeteleri. Sanki bir aracı bir muayene istasyonunda muayene ettirmiş gibi rapor üreten bir sürü çete var. Bir tanesi de Malatya'da organize idi. Malatya Emniyet Müdürlüğü titiz bir çalışma yaptı. Kendi içerisinde, trafik tescil dairesi içerisinde, sınırlı sayıda bulunan ve dışarıdakilerle işbirliği yapan yabancı otları da temizledi. Bu çalışma sonunda bu çete üyesi 31 kişi şu anda ceza evinde tutuklu."

2009 yılında Türkiye'de 200-250 bin kişinin sahte muayene mağduru olduğunu anlatan Başerdem, TÜVTURK'un özelleştirme bedeli de dahil olmak üzere, Türkiye genelinde bir milyar dolar yatırım yaptığını dile getirdi.

Bu bir milyar doların tamamının dolaylı ya da doğrudan kamuya katkısı olduğunu belirten Başerdem, "613,5 milyon dolar kamuya imtiyaz bedeli ödedik. 15 Ağustos'tan itibaren devlete ödediğimiz yüzde 30 pay yüzde 40'a çıkacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir