"Türkiye'yi ikiye bölmeye çalışıyor"

MHP lideri Bahçeli, "AKP'yi uyarmak lazım. Uyarmanın işaretiyse 12 Eylül'de 'hayır, hayır hayır'' demektir'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZNİK - AKP'yi Türkiye'yi ikiye bölmeye çalışmakla suçlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''PKK'ya 'dur' denecek, terörün kökü kazınacak, yolsuzluklardan hesap sorulacaksa bugünkü AKP'yi uyarmak lazım. Uyarmanın işaretiyse 12 Eylül'de 'hayır, hayır hayır'' demektir'' dedi.

Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen Uluslararası İznik Festivali'ne katılan Bahçeli, festival alanında vatandaşlara hitap etti. Anayasanın uzlaşma zemininde oluşturulması gerektiğini savunduklarını hatırlatan Bahçeli, ''Ancak bugünkü siyasi iktidar, Meclis'teki çoğunluğuna dayanarak 'Ben yaparsam yaparım, yapmazsam da yapmam ama yaptığımı ister kabul edin, ister etmeyin' mantığıyla Meclis'teki 330'un üzerindeki bir sayıyla referandum yoluyla da olsa 'Ben bu anayasayı değiştiririm' inadıyla bugün Türkiye'yi bir kaosa, bir krize, yeni bir çatışmaya doğru sürüklüyor'' dedi.

Bahçeli, iktidar partisinin, temel sorunları çözmek yerine ''yoldaş ve yandaşlarının çıkarı'' uğruna, kendisine ''Ben'' kendisinden olmayanlara ''Öteki'' diyerek Türkiye'yi ''Ben ve ötekiler'' ikilemine soktuğunu iddia ederek konuşmasına şöyle devam etti:

AKP, Türkiye'yi ikiye bölmeye çalışıyor

''AK Parti iktidarı dönemine bakalım: İnananlar inanmayanlar, laikler anti laikler, etnik temelli ayrışma, mezhep temelli bölünme, durup dururken 36 etnik grup gündeme getirilerek milleti birbirine karşı hasım etme gayretleriyle hep Türkiye'de bir cepheleşme, kamplaşma, ayrışma ve bununla birlikte bir gerilim stratejisi ve o gerilim stratejinin çatışmaya doğru yöneltilerek bugünkü iktidarın devamını koruma anlayışı hakim olmuştur. Şimdi de darbeciler-demokratlar ayrımıyla Türkiye'yi ikiye bölmeye çalışıyor."

Devlet Bahçeli, ''PKK'ya 'dur' denecek, terörün kökü kazınacak, yolsuzluklardan hesap sorulacaksa bugünkü AKP'yi uyarmak lazım. Uyarmanın işaretiyse 12 Eylülde 'hayır, hayır hayır' demektir'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir