"Türkiyede'ki krizi TOKİ tetikliyor"

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tellioğlu, inşaat sektöründeki duraklamanın krizle bağlantılı olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'deki krizi TOKİ'nin tetiklediğini iddia etti.

Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın ilk 10 ayında inşaat sektöründeki büyümenin yüzde 0,9'da kalmasının nedeninin küresel ekonomik kriz olmadığını, sektörün dibe vurma sürecinin son bir yıldır hızla devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'deki krizi TOKİ'nin tetiklediğini savunan Tellioğlu:

"TOKİ gibi bir kuruluşun sosyallik adına var olduğunu unutarak Türkiye'nin her yerinde özellikle büyük şehirlerde daha ziyade ticari ve rantabl konut üretimine ağırlık vererek özel sektör müteahhitliğinin adeta boğazını sıkarak nefes alamaz duruma getirmiştir.

Müteahhitler asla TOKİ'nin sosyal konut üretimine karşı değildir. Sosyal konut üretiminin hitap ettiği bir pazarları da yoktur. TOKİ Başbakanlıktan aldığı özel yetkilerle inşaat sektörünün sonunu getirmekle beraber, işsizler ordusuna 3 milyon yeni işsizi, milli hasıladaki inşaat sektörünün yüzde 33 payı olan 200 katrilyonluk dev bir katma değeri de devre dışı bırakarak, ülkemiz ekonomisine ve istihdamına ciddi zarar vermektedir." dedi.

Tellioğlu, hükümetten TOKİ'nin kendi mecrasına uygun alanda çalıştırılması ve inşaat sektörünü krizden kurtarmak için acil bir eylem planı açıklamasını istedi.