"Türkkuşu", 29 Ekim'de kanatlanacak

THK tarafından üretilen 2 kişilik "Türkkuşu" uçağının, 24 Eylül'de fabrikadan çıkması, test uçuşlarının ardından 29 Ekim'de de ilk uçuşunu yapması planlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türk Hava Kurumu (THK) tarafından üretilen "Türkkuşu" uçağının, 24 Eylül'de fabrikadan çıkması, test uçuşlarının ardından 29 Ekim'de de ilk uçuşunu yapmasının planlandığı bildirildi. 

Selçuk Efes Havalimanı'nda düzenlenen 43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nın ödül törenine katılan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, gazetecilere açıklamasında, Türkiye'de uçak üretimi konusunda son derece önemli faaliyetler yürütüldüğünü belirtti. 

THK olarak "Türkkuşu" adı verilen 2 kişilik uçak üretimine geçtiklerini dile getiren Yıldırım, "Türkkuşu, 24 Eylül'de fabrikadan çıkacak ve hemen testlerine başlayacağız. İnşallah 29 Ekim'de de gerçek uçuşunu yapacak. Programı müsait olursa fabrikayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açtırmak, hep birlikte gururlanalım istiyoruz" diye konuştu. 

Hem yolcu taşıma ve kargo için kullanılacak 20 kişilik uçak üretmek hedefleniyor

Yıldırım, daha çok kişinin paraşüt sporunu yapmasını arzuladıklarını, bu çerçevede paraşüt atlayışının yapıldığı uçağa ihtiyaç olduğunu anlatarak, "Asıl hedefimiz, 2018 yılı başlarında hem paraşüt sporlarında hem yolcu taşıma ve kargo faaliyetlerinde kullanılacak 20 kişilik uçak üretmek. Ülkemizin imkanlarını kullanıp bu uçağı üreteceğiz" dedi. 

Hayko Cepkin de ödül aldı 

Bu arada bir hafta süren 43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nda dereceye girenlere ödülleri, verildi. 

Rock müzisyeni Hayko Cepkin'in de yer aldığı "Anadolu BJK-B" takımı, "4'lü takım halinde serbest düşüş (Formation Skydiving) amatör dalı"nda üçüncülüğü elde etti. 

Cepkin, madalya sevincini arkadaşlarıyla paylaştı. 

Tören sırasında bir pilot da gösteri uçuşu yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir