"Ülkemiz 200 yıldır hiç olmadığı kadar güçlü"

Ülkemizin son 200 yıllık devlet tarihinde hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü ve hiçbir dönemde olmadığı kadar itibara sahip olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bu başarıın başkalarını rahatsız ettiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Metin Oktay Spor Kompleksi'nde Sarıyer Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce düzenlenen "Milli İradeye Saygı" gecesine katıldı.

Bakan Yılmaz, gecede yaptığı konuşmada, etkinlik için hemşehrilerine teşekkür ederek, "Sivas Kongresi'nden beri biliyoruz ki milli iradeyi hakim kılmak esastır. Bugün de milli iradeye tuzak kurmak isteyenler var. Onlara, 'bu ülkenin tapusu da bu ülkenin sahibi de millettir ve milletin iradesidir' demek lazım" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 90 yılda 61 hükümet geçtiğini ve ortalama her 1,5 yılda bir hükümet değiştiğini anlatan Yılmaz, "Şu anda 61. hükümet size hizmet ediyor. Eğer siz istemezseniz kimse başbakan, milletvekili, belediye başkanı olamaz. Bu bakımdan yöneten sizsiniz, yönetme yetkisini vekaletle veren de sizsiniz. Bu hakkınıza, bu yetkinize sahip çıkmanız lazım" diye konuştu.

Yılmaz, millete hizmet etmek için istikrarın gerektiğini, 90 yılda halka en çok hizmet edenlerin, istikrarı sağlayanlar, huzur verenler olduğunu vurgulayarak, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dönemlerini örnek gösterdi. 

Hem demokraside hem de ekonomide bir önceki günden daha iyi olmayı istediklerini dile getiren Yılmaz, demokrasinin çıtasını yükselttiklerini aktardı.  

Yılmaz, Türkiye'nin dış politikasını kendilerinin belirlediklerini kaydederek, "Bir başka kukla yönetim gibi bir başka yerden talimat almıyoruz. Bunu almadığımız için başkalarına rahatsızlık veriyor. Ekonomik bakımdan güçlü olursak, işte tam bağımsız Türkiye. Ülkemiz, son 200 yıllık devlet tarihinde hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü ve hiçbir dönemde olmadığı kadar itibara sahip. Türkiye'nin başındaki Erdoğan'ı başımızdan götürmek için bir oyun oynanıyor. Sizlerden bunları görmenizi istiyorum" şeklinde konuştu. 
  

Bu konularda ilginizi çekebilir