"Ülkemizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülkemizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz" dedi.
 
Batman'da bulunan Bakan Şimşek, merkeze bağlı Kuyubaşı Köyü'nde 24 derslikli Kuyubaşı Anadolu Lisesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti olarak son 10 yıl içerisinde eğitim, sağlık ve ulaşım başta olmak üzere tüm alanlarda büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını söyledi.
 
Çanakkale Zaferi'nin önemine de değinen Şimşek, şöyle konuştu:
 
"Bugün en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, sadece askeri anlamda değil, aslında çok boyutlu muazzam bir başarının sağlandığı Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü. Aziz milletimiz o dönemde yokluk ve yoksulluk içerisinde eşsiz bir iman gücü ile bu başarıyı sağladı. Bizim ecdadımız İslam topraklarından, her taraftan bir araya gelmiştir. Biz o mücadele ve o ruhtan ilham alarak, ülkemizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz. Bu arada Nevruz yani Bahar Bayramı'nın da arefesindeyiz. 21 Mart'ta kutlanacak olan Nevruz Bayramı'nı da bugünden tebrik ediyor, temelini atacağımız bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum."
 
Bakan Şimşek, törene katılanların Nevruz Bayramı'nı Kürtçe kutladıktan sonra okulun temelini attı.
 
Bu arada bir lokantanın açılışını da yapan Şimşek, kendisine ikram edilen döneri aldı. İşletme sahibine dönerin içerisinde at etinin bulunup bulunmadığını soran Şimşek, "At eti yok" yanıtını aldıktan sonra "tamamdır" diyerek, döneri yedi.
 
Şimşek, daha sonra Ak Parti Kadın Kolları tarafından Batı Raman Bölgesi'nde oluşturulan "AK Kadın Ormanı" alanına fidan dikti.