"Vize insanlık ayıbıdır"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, vize konusunun 21'inci yüzyılın bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Belarus Cumhuriyeti, Belarus'ta inşaatlar yapan EMSAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan'a üstün hizmetlerinden dolayı 'Devlet Şeref Nişanı' takdim etti. 

Belarus Cumhuriyeti, yatırımlarından dolayı EMSAS İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan'a "Devlet Şeref Nişanı" verdi. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Törende söz alan Çağlayan, Türkiye'nin 10 yıl sonrasını hedefleyebilen bir ülke olduğunu dile getirerek, "Eski bir sanayici olarak, firmalarımızın bugüne kadar yapmış olduğu 26 milyar dolarlık yatırımdan övünç duyuyorum. Türkiye, artık iş dünyası ile krize meydan okurcasına destan yazıyor" dedi. Çağlayan, Türkiye ile Belarus arasındaki olması gereken ticaret hacminin milyar dolarla ifade edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Her iki ülkenin de ortak anlayışta olduğunu düşünüyorum" dedi. 

"Vize insanlık ayıbıdır"

Vize konusuna da değinen Çağlayan, "Vize 21. yüzyılın insanlık ayıbı, insanlık suçudur. Hiçbir ülkenin vize uygulama hakkı yoktur. Vize ticarette teknik bir engeldir ve haksız rekabet unsurudur. Demokrasiden bahseden Avrupa, bu konuda Türkiye'ye karşı maalesef ikiyüzlüdür" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir