"Yanmazlık test standardını geçebilen yatak kumaşı geliştirdik"

Küçükler Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Şahin, geliştirdikleri ürünlerin Amerika’daki bağımsız laboratuvarlarda yapılan testleri başarı ile geçtiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Küçükler Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şahin, 2015 yılında Desen Tasarım, Ar-Ge ve Ür-Ge bölümlerinin yoğun çalışmaları ile birçok yeni ürünün tasarımlarını hazırladıklarını kaydetti. Ayrıca, yeni pazarlar için CFR 1633 yanmazlık test standardını geçebilen yatak kumaşı geliştirdiklerini vurgulayan Şahin, "Geliştirdiğimiz ürünler Amerika’daki bağımsız laboratuvarlarda yapılan testleri başarı ile geçti. Bu ülkelerdeki potansiyel yeni müşterilere ulaşabilmek için düzenlenen uluslararası fuarlara katılacağız. Fuarlarda yeni ürünlerimizi sunmayı ve satış hacmini artırmayı hedefliyoruz" dedi. 

Sektörde kendilerine özgü tasarımlar sunmaya çalıştıklarını dile getiren Selim Şahin, şöyle devam etti: 

"Toplamda 38 marka, birçok özgün desen ve tasarımlarımızla müşterilerimize servis sağlıyoruz. Tasarımlarımızı Türkiye’de yetkili kuruluş olan Türk Patent Enstitüsü nezdinde tescilli hale getirerek, koruma altına aldık. Satış hacmimizi her geçen gün artırıyoruz." 

45 ülkeye de ihracat yaptıkları bilgisini veren Şahin, üç ülkeyi de ihracat portföylerine eklemek istediklerini dile getirdi. 

Hedef Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri 

Yine bu yıl içinde Amerika ve Uzak Doğu ülkelerindeki pazar payını artırmayı planladıklarına işaret eden Selim Şahin, "Küçükler Tekstil olarak uyku kalitesini destekleyen, insan sağlığı ve konfor açısından kullanıcılara fayda sağlayabilen, yeni üç ürün ve marka geliştirmek için Ar-Ge ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bu alanda uyku esnasında ısıl konfor, nem transferi, kumaş tuşesi gibi teknik özellikleri önde tutuyoruz" dedi. 

Bunun yanında çalıştıkları işletmelere daha iyi hizmet verebilmek için ERP yazılım süreçlerini bu yıl tamamlayacaklarını söyleyen Selim Şahin, böylece firmalarına ait kaynaklarını daha doğru, yeterli ve zamanında kullanma kabiliyetine sahip olacaklarının altını çizdi.